Nogomet
Nogomet

Rat živaca između Dinama i Rijeke oko Pašalića: Mišković se ozbiljno zamislio, Modri imaju adute

Marco Pašalić i dalje je meta Dinama bez obzira na to što je zaigrao za Rijeku protiv Corvinula u 2. pretkolu Europske lige i tako izgubio pravo nastupa u play-offu Lige prvaka ako u međuvremenu prijeđe u Maksimir…

Bruno Petković i Marko Pašalić (Foto:Ronald Gorsic / CROPIX)

Kako smo ekskluzivno izvijestili, Petar Sučić na pragu je prelaska u Como, a Lukas Kačavenda trebao bi uskoro potpisati za Dinamo. Naime, Modri su iznimno zadovoljni njegovim oporavkom i partijama koje je pružio u prijateljskim utakmicama te su odlučili otkupiti njegov ugovor od Lokomotive.

Bomba iz Maksimira: Veliki transfer na pomolu, Dinamu golema odšteta

U Maksimiru paralelno rade na transferima Juana Cordobe i Marca Pašalića. S Kolumbijcem se kompliciraju stvari i tko zna kako će to završiti. Stvar je vruća, ali Deportivo Cali licitira i navlači cifru. Kolumbijci šalju poruku da je nekoliko klubova zainteresirano za njihova krilnog napadača, tako da su mogući svi raspleti.

Mišković se ozbiljno zamislio

Što se tiče Pašalića, kao što sam već pisao, pregovora se već dulje vrijeme. I s Rijekom i s Pašalićevim zastupnicima. Kako čujem, Pašalić nema ništa protiv prelaska u Maksimir, štoviše, dojam je da je ozbiljno zagrijan. Da nije, ne bi se ni pregovaralo jer bez igračeva pristanka nema transfera.

U Dinamu prelomili: Modri kupuju hrvatskog dragulja!

Čini se da se Rijeka i Dinamo sve više približavaju u stavovima. Ništa još nije zaključeno, no razgovori su u progresu. Doznajem da se Damir Mišković ozbiljno zamislio kada je trebalo odlučiti hoće li Pašalić zaigrati protiv Corvinula u 2. pretkolu Europske lige i tako mu dokinuti šanse nastupa za Dinamo u doigravanju za Ligu prvaka ako u međuvremenu prijeđe u Maksimir.

Situacija je i dalje napeta, traje rat živaca između Maksimira i Rujevice, no iskustvo nam govori da bi se sljedećih dana dvije strane mogle još malo približiti, a da bi konačni dogovor mogao pasti tek u završnici prijelaznog roka.

Rat živaca

Znate kako to ide, jedna strana malo popusti, druga strana također, pa se nađu na pola puta. Kompromis koji će zadovoljiti obje strane izgledna je opcija jer zasad nema odgovarajućih inozemnih ponuda za Rijekina reprezentativca.

Olimpijac osuđen za silovanje 12-godišnje djevojčice ima trojicu tjelohranitelja u Parizu

Tu ne računam na ponudu Katarana jer Pašalić ne želi na Bliski istok, već ima namjeru ostati u Europi i dalje se razvijati. Da je netko ponudio pet milijuna, Pašalić bi već bio prodan.

Strpljenje je ključna riječ. Maksimirski pregovarači pokazuju da imaju odlike Joba. Ne žure, a neće ni prenagljivati, nego će držati stvar na žeravici. Svjesni su u Maksimiru da Mišković nije u osobito dobroj situaciji.

Rijeka ima financijskih problema

Rijeka je u osjetno većoj financijskoj neprilici od Dinama, pa je njemu je puno opasnije ući u cajtnot jer mora nekako napuniti proračun. Ako bih mogao prognozirati, Rijeka i Dinamo mogli bi se naći na 3 do 3,5 milijuna eura plus neki postotak od daljnje prodaje. U paketu bi se mogle uglaviti i neke druge stavke, no to je vrlo upitno. Očekivani transfer Danija Olma neizravno je povezan s ovom pričom na nekoliko načina.

Britanski novinar izbačen s Olimpijskih igara u Parizu zbog gnusnog komentara

I dalje se šuška o mogućem odlasku Brune Petkovića, pisao sam već o opetovanom interesu Bologne, no tu zasad nema promjena. Izgledniji je ostanak nego odlazak. Doduše, moguće je da su spekulacije o mogućem dolasku napadača Yverdona Kevina Carlosa povezane s Petkovićem, no Dinamu treba treći napadač nakon odlaska Frana Brodića, stoga i nije tako čudno što Modri "buše naftu" i na toj poziciji.

U tom kontekstu nije iznenađujuće što se spominje i Roko Šimić kao moguća opcija. Koliko bi bilo dobro za mladog napadača da dođe u Maksimir i bude treća opcija, drugo je pitanje. Možda je to ipak jedna od kombinacija ako Petković naposljetku ode.

Dinamo tempira formu za play-off Lige prvaka

Što se može zaključiti nakon dvostrukog okršaja sa Šahtarom? Kao i uvijek kada su prijateljske utakmice u pitanju, ne previše. Dojam je da je razina igre zadovoljavajuća za početak sezone. Nije se mogla očekivati neka rapsodija, Šahtar je ipak vrlo kvalitetan suparnik, pa je očekivano da je pronašao neke rupe u Dinamovoj igri.

Nešto pametniji bit ćemo nakon prve natjecateljske utakmice s Istrom na otvaranju sezone. Istra nije baš neko mjerilo, ali ipak će biti pokazatelj toga gdje se Modri nalaze. Ima još vremena, u Maksimiru se tempira forma za play-off Lige prvaka. To je Dan D za Dinamo.