Nogomet
Nogomet

Rakitić nakon potpisa za Hajduk: "Ova ljubav je počela prije 17 godina. Jedva čekam da sve krene"

Ivan Rakitić je službeno predstavljen kao novi igrač Hajduka u Bijelom salonu na Poljudu.

Ivan Rakitić je službeno predstavljen kao novi igrač Hajduka.

Ovo su prve riječi legendarnog hrvatskog nogometaša nakon potpisa za Bijele:

"Želim se svima zahvaliti koji ste došli ovdje, hvala predsjedniku, direktoru i navijačima. Hvala mojoj supruzi koja me podržava u ovoj odluci, vjenačnom kumu. Svi su imali ovu ulogu da se ovo stvarno dogodi.

Da mi je netko prije dva, tri mjeseca da ću danas ovdje sjediti, vjerojatno bih se nasmijao. Jako sam sretan, ponosan, da na neki način mogu vratiti hrvatskom nogometu sve što mi je dao. Najvažnije je da dam sve od sebe, da budem dio grada, kluba, naših navijača, da se radim, trudim i borim".

Tvrdi da nije očekivao da će sve biti ovako lijepo:

"Nikad nisam očekivao da će biti ovako lijepo i da ću imati tako posebnu vezu. Ja sam Hrvat, za mene je Hrvatska sve i s godinama vidiš da te veže jako puno uz Split, uz ljude ovdje, uz Hajduk. Ništa to nije planirano ni forsirano, ovdje se osjećam kao doma, a tko bi rekao da imam najbolje prijatelje baš u Splitu.

Tu je moj dom u Hrvatskoj. Moram se zahvaliti Tommyju, koji mi je od prvog poziva jasno dao do znanja da želi da budem dio Hajduka. Idem dati sve od sebe, ova ljubav je počela prije 17 godina."

Već je razgovarao s Gattusom

Rakitić je otkrio koliko je spreman:

"Bio sam što više spreman, nije isto kad netko sam trenira, a kada trenira s momčadi. Jako se dobro osjećam. Radio sam po posebnom programu posljednjih dana, da to izgleda što bliže treningu s momčadi. Jedva čekam, dosta je odmora i teretane. 

"Čuo sam se s trenerom Gattusom. On je gazda, zna da sam tu da pomognem, kao desni bek ili bilo što. Tu sam da pomognem, da povučem cijelu momčad. Važno je da se upoznamo.

Hoće li Hajduk osvojiti titulu?

"Prelijepo je vidjeti koliko ima navijača. Ima 40 stupnjeva, a toliko su me čekali. Imamo istu želju, pobijediti svaku utakmicu. Jedva čekam upoznati trenera, igrače. Jedva čekam vidjeti kako je igrati u dresu Hajduka. Želim raditi svaki dan, želim se maksimalno truditi", rekao je Rakitić.

Najavio da će detaljno analizirati HNL

Što očekuje od HNL-a:

"Ljubav prema nogometu je svugdje ista. Volim nogomet, mi ćemo dati sve od sebe da u svim uvjetima budemo pravi, da dobro radimo. Pratio sam HNL, nisam insajder, ali takav sam tip da imam jako puno informacija. Sigurno ću biti pred kompjuterom, gledati i analizirati da bi upoznao protivnike i trenere".

Odrekao se velikog novca:

"Kad je moj vjenačani kum zaplakao od emocija, kad me nazvao da je sve gotovo. To je odluka iz srca, emocija. Kad osjetiš da te žele tu imati. Samo postoji Hajduk."

Koliko je spreman za mentorsku ulogu:

"Učiti od najboljih, najvećih je najvažnije u karijeri. Sad ja imam tu ulogu, jedva čekam ući u svlačionicu, biti dio njih. Pratio sam kakve su rezultate mladi imali u Ligi prvaka mladih. Svi se borimo za isto, za pobjede Hajduka, a tu nema godina. Svi želimo isto, svima ću isto pomoći."

Otkrio hoće li se vratiti u reprezentaciju

Povratak u reprezentaciju?

"Vatrenima sam uvijek na raspolaganju, u bilo kojoj ulozi. Hvala Bogu nikad nije trebalo, igrači su zdravi. Više nema ništa s tim, potpuno sam fokusiran samo na Hajduk."

Što očekuje od navijača ostalih momčadi?

"Jako sam sretan i ponosan što sam tu, želio sam zaigrati u hrvatskom nogometu. Jedva čekam zaigrati, sve ću reakcije razumjeti, pozitivne i negativne, kod navijača ostalih momčadi. Za mene je Hrvatska sve", zaključio je.

Rakitić stigao na Poljud i izašao pred navijače: Nastala je potpuna ludnica!

VIDEO Navijači priredili vatrenu atmosferu na Poljudu: Pale se baklje, ori se poznata pjesma

Hajduk želi dovesti novog napadača iz Švicarske? Evo o kome se radi