Nogomet
Nogomet

Mandžukić i Rakitić na pragu obrane titula, Lovrena i Kovača očekuje luda završnica

Ivan Rakitić i Mario Mandžukić na pragu su osvajanja titule prvaka u Španjolskoj odnosno Italiji, dok se bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač u potpunosti uključio u borbu za titulu prvaka Njemačke s Bayernom.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bila je to jedna od onih utakmica u kojoj krajnji rezultat ne dočarava vjerno stanje na terenu. Real je neumorno stvarao šanse samo da bi ih promašivao, a Barcelona iz dva udarca u okvir zabila 3 gola i izbacila Kraljevski klub iz Kupa.

"U nogometu moraš iskoristiti šanse koje imaš. Mi to danas nismo uspjeli. Igrali smo časno, dali sve od sebe i zato smo tužni što nećemo igrati finale. Ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Barcelona nas je za to znala kazniti", rekao je trener Reala Solari nakon utakmice.

Točnije, Luis Suarez ih je znao kazniti. Sjajni Urugvajac dvaput je zabio, a i treći gol pisao bi se njemu da Varane ispred katalonske devetke nije ugurao loptu u svoj gol.

"Znali smo imati više od 25 udaraca na gol i ne zabiti, a evo danas smo puknuli tri puta i sva tri puta poentirali. Poseban je to osjećaj, pogotovo na ovom stadionu", rekao je Valverde, trener Barcelone.

Na sredini igrališta u glavnim ulogama ponovno su bila dva Hrvata. Luka Modrić i Ivan Raktić odigrali su cijelu utakmicu, a novi dvoboj čeka ih već u subotu u prvenstvu.

Rakitić ga s Barcelonom čeka na ugodnih sedam bodova prednosti pred Kalinićevim Atleticom i s čak 9 bodova više od Modrićevog Reala pa unatoč gostovanju na Bernabeu za vikend uživa u statusu velikog favorita za osvajanja naslova prvaka Španjolske.

Mandžukić na pragu naslova, Lovrena i Redse očekuje velika borba

U ostalim ligama Petice jedini veći favorit od Rakitića je Mario Mandžukić koji s Juventosom ima golemih 13 bodova više od drugog Napolija, pa bi se pravo čudo trebalo dogoditi da se Mandžo ne okiti još jednim naslovom prvaka Italije.

U puno neizvjesnijoj situaciji je Dejan Lovren čiji Liverpool 10 kola prije kraja Premiershipa ima samo bod više od zahuktalog Manchester Citya i čeka ga velika borba za naslov koji klub s Anfielda čeka još od 1990.

U Bundesligi nema hrvatskih igrača u borbi za titulu, ali je zato Niko Kovač na klupi Bayerna istopio prednost dortmundske Borrusije na samo tri boda i ne misli odustati na putu do svog prvog trenerskog naslova prvaka Njemačke.

Kovač s Bayernom ulazi u mjesec odluke

"Sada kreće posljednja trećina sezone. U ovoj fazi više ne smijete podcijeniti nijednog protivnika jer se svi za nešto bore. Ekipe s dna žele izboriti ostanak, dok se ove pri vrhu bore za mjesto u Europi. Svi su maksimalno motivirani i svaki bod će biti teško osvojiti", kaže bivši izbornik Hrvatske Niko Kovač.

Posebno teška za Kovača su iduća dva kola, kada prvo ide u goste trećoj Borrusiji Monchengladbach, a potom na Alianz Areni dočekuje peti Wolsfburg Josipa Brekala. Sve to ipak je samo zagrijavanje za ključnu utakmicu prvenstva, jer početkom travnja Bavarcima na noge stiže vodeća Borrusia (D).