Nogomet
Nogomet

Prošli BATE, Malmoe, Qarabag, Zvezda i Malmoe

Najuzbudljivije je bilo u Švedskoj gdje je Malmoe dočekao Cluj s prednošću od 1-0 iz Rumunjske.

Midtjylland - Astana (Foto: AFP) (Foto:Afp)

BATE Borisov, kazahstanska Astana, azerbejdžanski Qarabag, beogradska Crvena Zvezda i švedski Malmoe plasirali su se u narednu fazu Lige prvaka nakon uzvratnih utakmica drugog pretkola Lige prvaka igranih u srijedu. Astana će u sljedećem kolu igrati protiv zagrebačkog Dinama.

Najuzbudljivije je bilo u Švedskoj gdje je Malmoe dočekao Cluj s prednošću od 1-0 iz Rumunjske. No, u 37. minuti je hrvatski igrač Damjan Đoković pogotkom za Cluj poništio tu prednost, da bi u 55. minuti Trautasson izjednačio i odveo Šveđane u sljedeću fazu.

Bjeloruski prvak BATE Borisov prošao je pobjedom kod Helsinkija s 2-1 nakon što je prva utakmica u Bjelorusiji završila 0-0. Pogoci Rafinhe (ag) i Staševiča već u prvom dijelu odveli su BATE u 3. pretkolo, dok je za Fince smanjio Yaghoubi.

Azerbajdžanski Qarabag izbacio je albanski Kukesi domaćom pobjedom od 3-0 nakon što je prvi susret također završio 0-0. Qarabagu su na ovom susretu dosuđena čak tri jedanaesterca, od čega je dva iskoristio Španjolac Quintana, dok je konačnih 3-0 postavio Delarge. Za Albance je drugo poluvrijeme igrao bivši igrač Dinama i Lokomotive Dino Špehar.

Zvezda je s ukupnih 5-0 prošla litvansku Suduvu, a u uzvratu u Marijampolu beogradski sastav je slavio s 2-0 pogocima Ben Nabouhanea i Radonjića. Srpski prvak će u trećem pretkolu igrati sa slovačkom Trnavom, koja je izbacila poljsku Legiju. 

Rezultati:

Utorak

Šerif Tiraspol/Mol - *Škendija 0-0 - prva utakmica 0-1
Hapoel Beer Sheva - *DINAMO ZAGREB 2-2 0:5
*Spartak Trnava - Legia Varšava 0-1 2:0

Srijeda

Helsinki - *Bate Borisov 1-2 0-0
*Qarabag/AZER - Kukesi/ALB 3-0 0-0
Midtjylland - Astana* 0-0 1-2
Malmoe* - CFR Cluj 1-1 1-0
Suduva - Crvena zvezda* 0-2 0-3

20.00 Basel - PAOK Solun 1-2
20.00 Videoton - Ludogorec 0-0
20.30 Sturm Graz - Ajax 0-2
20.45 Rosenborg - Celtic 1-3