Nogomet
Nogomet

Prosinečki usporedio Dinamo i Zvezdu pa pričao o Hajduku: "To je nevjerojatno"

Robert Prosinečki je pričao o hrvatskom i srpskom nogometu.

Robert Prosinečki (Foto:Ronald Gorsic/Cropix)

Robert Prosinečki se nakon dugo godina vratio u hrvatski nogomet, sjeo je na klupu Rudeša, no to je bila kratka epizoda. U sedam utakmica osvojio je samo jedan bod, tako da je rastanak s klubom bio neizbježan.

Pred početak nove europske klupske sezone, legendarni Vatreni je dao veliki intervju za srpski Sportal u kojem je pričao o Dinamu, Crvenoj zvezdi, ali i Hajduku. Na Marakani je proveo četiri godine kao igrač, osvojio je Ligu prvaka, tako da je ostao u lijepom sjećanju navijačima beogradske momčadi:

Split živi za Hajduk

"U Zvezdi sam proveo četiri najbolje godine, a osvajanje Lige prvaka puno znači svakome, pa i nama tadašnjim igračima i svim generacijama navijača", kazao je Prosinečki pa se osvrnuo na dominaciju Zvezde u ligi, odnosno Dinama u HNL-u:

Šuker ga je nekoć osobno zvao da igra za Hrvatsku, a sada je napravio nezapamćenu glupost u Kanadi

"Ne znam kojim putem ide Zvezda, a kojim Partizan, ali stvarno Zvezda dominira u posljednje vrijeme. Svih šest titula su osvojili uvjerljivo, s velikom bodovnom razlikom. Hajduk se ove godine približio Dinamu, imao je dobar prijelazni rok, ali Dinamo je taj koji koji u Hrvatskoj dominira svih ovih godina.

U Splitu se baš živi za Hajduk, to je nevjerojatno, ali ne treba raditi usporedbe. S obzirom na to kakvu momčad ima, Zvezda bi trebala nastaviti dominirati u Srbiji, a važna je atmosfera koja donosi rezultate. Oni imaju sve".

Usporedio Dinamo i Zvezdu

Pitali su legendarnog Vatrenog tko je bolji na ovim prostorima, Dinamo ili Zvezda:

"Teško je usporediti, Dinamo već deseteljećima dominira, stalno je u Europi, u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, tu je. Zvezda je to posljednjih šest godina, ali je nezgodno reći tko je trenutno bolji.

Romano otkrio: "Znam detalje transfera Vuškovića u Tottenham"

Dinamo svake godine ostvaruje velike transfere, od Luke Modrića pa nadalje, u kontinuitetu prodaje igrače za više milijuna eura. To neodstaje Zvezdi, ali s obzirom na to kako se radi, kako se planira, na dobrom su putu. Poslije dobrih kupovina, kao sada, mora doći do dobrih prodaja", zaključio je Prosinečki.