Nogomet
Nogomet

Procurio prvi skautski izvještaj o Messiju koji je Villas-Boas radio za Mourinha: "Nezaustavljiv 1 na 1, ali koristi samo lijevu nogu..."

Bivši šef Chelseaja Andre Villas Boas tad je radio kao pomoćnik Josea Mourinha, a 18-godišnjeg Messija opisao je kao "izrazitog ljevaka“ u skautskom izvještaju koji je nedavno ugledao svjetlo dana.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Argentinski genijalac Lionel Messi je 2004. godine već bio planetarno poznat kao nova velika senzacija, ali tad se još probijao u udarnu momčad Barcelone, koja se u prvom desetljeću novog milenija nekoliko puta sudarila s Mourinhovim Chelseajem.

Andre Villas-Boas dobio je zadaću skautirati Katalonce i već 2005. godine bilo mu je jasno u kakvog će igrača Messi izrasti. Leo je tad bio tinejdžer i dobio je pohvale od portugalskog trenera zbog hrabrosti s kojom izlazi na megdan puno starijim i iskusnijim braničima.

Utakmica Brazila i Argentine otkazana: Evo što je razočarani Messi poručio brazilskim vlastima

Portugalac je također primijetio kako ga vrlo agresivno čuvaju na startu utakmice i pokušavaju ga omesti dok još ne uđe u ritam. Usporedio ga je s tadašnjim najboljim igračem svijeta i Messijevim suigračem u Barceloni Ronaldinhom.

"Kvalitetan i jako brz igrač, ali izuzetno jednodimenzionalan jer koristi samo lijevu nogu. Ponaša se identično kao Ronaldinho između linija ili dijagonala. Vodi igru momčadi prema naprijed s loptom u nogama, čudesan u situacijama 1 na 1. Ako smo u mogućnosti faulirati ga, potrebno je to napraviti što ranije u fazi napada ili što dalje od šesnaesterca. Nedavno se oporavio od ozljede,“ piše u Villas-Boasovom izvješću.

Barcelona pronašla način kako se riješiti dresova Messija i Griezmanna, fotografije se šire društvenim mrežama

Messi je ostavio svoj znak u njihovom međusobnom okršaju na Stamford Bridgeu i bio jedan od glavnih igrača u pobjedi 2:1, ali je na sebe navukao Mourinhov bijes koji ga je optužio da je odglumio prekršaj zbog kojeg je Asier del Horno isključen uoči kraja prvog dijela.