Nogomet
Nogomet

Procurili detalji Mbappeovog gigantskog ugovora u Realu: Odradi li ga do kraja, mogao bi zaraditi skoro četvrt milijarde eura

Talijanski stručnjak za transfere tvrdi - Mbappe je sve dogovorio s Real Madridom, ugovor do 2027. godine za 40 milijuna eura po sezoni.

Kylian Mbappe (Foto:Afp)

Mogući transfer Kyliana Mbappea, konkretnije odlazak iz PSG-a po isteku ugovora i prelazak u Real Madrid, dugo je tema mnogih nogometnih ćakula, a njegov konačni zbogom Gradu svjetla mogao bi biti lajtmotiv sportskog ljeta uskraćenog za veliko nogometno natjecanje koje će se ove godine igrati u zimu.

Talijanski transfer stručnjak Nicolo Schira objavio je kako tu zapravo nema priče jer je davno sve gotovo, Mbappe je definitivno odlučio otići, a kako njegovi zastupnici već pet i pol mjeseci mogu slobodno pregovarati sa zainteresiranima, tvrdi da je crveni tepih za njegovu selidbu na Santiago Bernabeu već položen ispred ulaza.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Nicolo Schira otkrio sve detalje

Ne samo to, nego je u detalje otkrio njegov ugovor u Kraljevskom klubu, piše kako će potpisati do 2027. godine za golemih 40.000.000 eura po sezoni. To uključuje sigurnih 30 milijuna godišnje i još 10.000.000 kroz moguće dodatke za golove, asistencije i osvojene trofeje.

Real Madrid neće ništa morati platiti pariškom šeiku, ali će Mbappeu na ruke iskrcati još 40.000.000 eura kroz bonus za potpis. Ostane li Mbappe svih pet godina ugovora u španjolskoj metropoli, ukupno bi mogao zaraditi do 240.000.000 eura u pet godina. Sigurnih 190.000.000.

Prema posljednjim dostupnim podacima za tekuću godinu, trenutačno najbolje plaćeni svjetski nogometaš je Lionel Messi, koji godišnje od PSG-a dobiva oko 39.500.000 eura pa će ovaj ugovor Mbappea lansirati na vrh ovog elitnog popisa, ne promijeni li se nešto na ljeto...