Nogomet
Nogomet

Prljavi potez Španjolaca protiv Rijeke: Nevjerojatno što su radili, sudac u zadnji čas izbjegao blamažu

Sociedad je zamalo nevjerojatnim previdom došao do penala.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Rijeka u petom kolu ima težak posao protiv Real Sociedada, vodeće momčadi španjolske Primere.

Očekivano, Real Sociedad se postavio dominantno na svojoj Anoteti. No, iako se radi o veliko i uglednom klubu, koji pritom igra sjajan i dopadljiv nogomet, nisu se baš proslavili sportskim ponašanjem i fair-playom.

Sporna situacija dogodila se u 20. minuti. Domaćini su izvelu korner, a u skoku na prvoj vratnici bili su Franko Andrijašević i Alexander Isak. Isak je pritom igrao rukom u maniri Diega Maradone, a sudac je pokazao na - penal za domaćina.

Bio je to veliki previd portugalskog suca Joaa Pedra. Nejasno je kako nije vidio da je Isakova, a na Frankova ruka bila visoko u zraku i u kontaktu s loptom. Riječani su bili izvan sebe, nisu mogli vjerovati da je sudac pokazao na bijelu točku.

Rijeka osvojila prvi europski bod na teškom gostovanju kod prvoplasirane momčadi Španjolske

Međutim, kao spasitelj se ukazao pomoćnik koji je sve vidio, a nakon konzultacija s njim Pedro je promijenio odluku. Tako ga je spasio velike pogreške i blamaže.

Blamaže se zato nisu spasili igrači Sociedada, koji su svejedno protestirali kod Pedra zbog promjene odluke iako je vjerojatno svima bilo jasno da se radilo o velikoj pogrešci. Bio bi to doista prvorazredni skandal da se nije ukazao pomoćnik...

Nekih 15-ak minuta kasnije, kao da je Sociedad dočekala karma zbog takvih postupaka - Darko Velkovski je zabio za senzacionalno vodstvo Rijeke.

Dinamo je plasmanom u nokaut-fazu zaradio pravo bogatstvo, za taj iznos prodali su velikog talenta