Nogomet
Nogomet

Chelsea napravio novi korak prema naslovu, Hazard postavio rekord

Chelsea je novom pobjedom napravio još jedan korak prema naslovu, a velike večeri su imali Eden Hazard i Diego Costa.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Chelsea je na svom Stanford Bridgeu s uvjerljivih 4-2 (2-1) svladao Southampton u utakmici 34. kola engleske Premier lige koja je odigrana u utorak.

Hazard je vrlo preciznim udarcem načeo goste već u 5. minuti. Bio je to njegov 15. prvenstveni gol ove sezone što mu je novi osobni rekord u Premierligi. 

U 24. minuti Romeu je izjednačio, a kapetan vodeće momčadi engleskog prvenstva Gary Cahill glavom je pogodio za 2:1 u završnici prvog poluvremena. U 54. minuti Diego Costa je svojim 50. pogotkom u Premierligi donio Chelseaju dva pogotka prednosti, a u 89. minuti isti je igrač postavio 4:1. Ryan Bertrand je u posljednjoj minuti sučeve nadoknade postigao utješni pogodak za goste.

Chelsea je u 33 utakmice osvojio 78 bodova, sedam više od drugoplasiranog Tottenhama koji ima utakmicu manje. Spursi, koji jedini mogu uhvatiti Chelsea, u srijedu u još jednom londonskom derbiju igraju protiv Crystal Palacea. Treći je Liverpool sa 66 bodova iz 34 dvoboja. Southampton je sa 40 bodova na devetom mjestu.

Rezultati by SofaScore