Nogomet
Nogomet

Povratak otpisanih i buđenje Buffonove Zlatne lopte

Marko Pjaca i Alen Halilović su izgleda najavili velike stvari i ne, nisu zaboravili igrati nogomet.

Marko Pjaca, Buffon i Alen Halilović (Foto:Guliver image/Damir Skomrlj,Cropix)

Istoga dana, skoro pa u isto vrijeme, nekadašnji veliki talenti hrvatskog nogometa ponovno su pokazali da nisu zaboravili igrati nogomet. Magije je i dalje ostalo u nogama koje su zajedno vrijedile 40-ak milijuna eura.

Riječ je o Marku Pjaci i Alenu Haliloviću. Pjaca je nedavno došao u Rijeku kao najveće pojačanje u povijesti kluba s Rujevice. S titulom viceprvaka svijeta i bivšim igračem Juventusa, Pjaca je protiv Osijeka pokazao da itekako još ima svašta reći u profesionalnom nogometu. Bivši igrač Dinama zabio je dva fantastična gola , zaradio ocjenu 8.9 (SofaScore). Bila je to njegova statistički najbolja utakmica još od dana u Dinamu.

Sezone je duga, uzorak utakmica je praktički zanemariv, no ako se po jutru dan poznaje, Halilović bi mogao imati sezonu života. Još nije kasno za povratak otpisanih, ipak ima tek 27 godina, a njegov kolega Marko Pjaca je tek godinu stariji.

No vrijeme će sve pokazati, ova sezona je ključna i Hrvatska nema taj luksuz ignorirati takve igrače ako nastave u istom ritmu.