Nogomet
Nogomet

Potez večeri Lige prvaka: Društvene mreže gore, fanovi oduševljeni efektnom fintom

Victor Boniface oduševio je ljubitelja nogometa efektnom predasistencijom…

Victor Boniface (Foto:Afp)

Njemački prvak Bayer Leverkusen na impresivan se način vratio u Ligu prvaka. U prvom kolu novog formata Apotekari su pregazili Feyenoord 4:0 u Rotterdamu. Sva četiri pogotka pala su u prvom poluvremenu.

VIDEO Raya spasio Arsenal, Arteta: "To su najbolje dvije obrane koje sam vidio u životu“

Dvostruki strijelac bio je Florian Wirtz (5, 35), a po jedan pogodak dodali su Grimaldo (30) i Wellenreuther (45), koji je postigao autogol.

Victor Boniface nije morao zabiti kako bi postao glavna priča utakmice. Njegova predasistencija za drugi pogodak obišla je svijet. Oduševila je ljubitelja nogometa, to se vidi po komentarima na društvenim mrežama.

Bonijev trik

Akcija je bila doista efektna. Nigerijski napadač bio je na rubu kaznenog prostora kada je zamahnuo desnom nogom i pogledom sugerirao da će pucati na vrata, a u međuvremenu lagano je čvaknuo loptu lijevom na drugu stranu i tako elegantno proigrao Jeremieja Frimponga, koji je potom s desne strane odigrao sjajan pas na drugu vratnicu. Alex Grimaldo utrčao je u prazan prostor i pospremio loptu u mrežu.

"To je njegov prepoznatljiv potez, ma zaštitni znak", rekao je Wirtz o Bonifaceu i dodao:

Romini navijači najavili bojkot: Ivan Jurić debitirat će na klupi bez podrške

"Mislim da je u tome najbolji na svijet."

Trener Leverkusena Xabi Alonso nazvao je to "Bonijevim trikom".

"Kada funkcionira, onda smo sretni, a kada nije u funkciji, moramo biti malo jednostavniji", rekao je španjolski trener o finti koju Boniface puno puta povlači na treningu.

Fanovi oduševljeni

Wirtz je zabio prvi i treći gol za Leverkusen, koji je prošle sezone oduševio europski nogomet tako što je ostao neporažen u domaćoj utakmici u Njemačkoj i osvojio dvostruku pobjedu u ligi i kupu, dok je također stigao do finala Europske lige, na kraju izgubivši od Atalante.

Bio je to Wirtzov debi u Ligi prvaka.

"Bili smo sretni što ponovno igramo u Ligi prvaka", rekao je njemački reprezentativac za DAZN.

"Nisam računao da ću postići dva gola, ali imao sam dvije prilike i obje sam iskoristio."

Bonifacev potez pogledajte OVDJE