Nogomet
Nogomet

Posljednje dvije osječke trenerske glave pale su u Koprivnici, kakva je Zekićeva situacija pred današnji susret?

Nakon posljednja dva gostovanja u Koprivnici, nogometaši Osijeka dobivali su novog trenera.

Zoran Zekić (Foto:Damir Skomrlj / CROPIX)

Nakon reprezentativne pauze vraćamo se klupskom ligaškom nogometu, a pomalo neobično za petak, danas su na rasporedu čak dva susreta SuperSport HNL-a.

Naravno, razlog je Uskrs, za koji će naši nogometaši ipak dobiti odmor, pa će tamo danas prvo na teren Istra 1961 i Lokomotiva, a onda od 18 sati Slaven Belupo i Osijek.

Osijek ima tek dvije pobjede u gostima

Susret je to u kojem momčad Zorana Zekića jednostavno mora ići na tri boda. Žele li na ljeto zaigrati Europu, svoj trenutni saldo od dvije pobjede u gostima morat će minimalno udvostručiti, ali vjerojatno napraviti i nešto više.

Bijelo-plavi u posljednjem krugu gostuju čak šest puta, a u Koprivnici kreće niz od tri za redom.

Gledajući u nešto noviju povijest, teško je Zekić mogao dočekati teže gostovanja, a jedan podatak posebno je bitan. Dva posljednja trenera Osijeka, Borimir Perković i Stjepan Tomas, svoje posljednje utakmice na klupi Osijeka vodili su upravo na koprivničkom "Apašu".

Perkovića smijenio Zekić, Tomas otišao da bi Zekić došao

Perkovića je u 30. kolu prošle sezone smijenio upravo Zekić, koji je tada sjedio na klupi Slavena.

Bio je to susret u kojem je Osijek dobro izgledalo i činilo se da će Perković u svom sedmom pokušaju doći do prve pobjede na klupi Osijeka. Dočekao je sudačku nadoknadu s vodstvom, da bi se onda dogodio kontroverzni kazneni udarac koji je skrivio 17-godišnji Maraš, igrač kojeg je Perković nedugo prije toga uveo.

Svi se navijači Osijeka nadaju kako se tijekom reprezentativne stanke popravila atmosfera. Je li se promijenilo i Zekićevo raspoloženje te izraz lica ne možemo saznati, budući da konferencije za medije nije bilo, a umjesto njega je izjavu pred Koprivnicu dao Roko Jurišić.

Odgovore na neka pitanja dobit ćemo danas oko 20 sati, kad utakmica završi.