Nogomet
Nogomet

Klub u kojem je ponikao dobro poznati Bosanac objavio potresne fotografije: Užasne posljedice poplave na stadionu

Velike poplave pogodile su pojedina područja Bosne i Hercegovine. Najteže je pogođena Jablanica, a deblji kraj izvukli su i Konjica te Kiseljak.

NK Kiseljak (Foto:NK Podgrmeč Sanski Most)

Obilne kiše koje su u petak zahvatile Bosnu i Hercegovinu izazvale su velike poplave u pojedinim dijelovima zemlje. Najteže je stradala Jablanica, a iznimno teško stanje prijavljeno je i u Konjicu, Kiseljaku te drugim mjestima.

Među pogođenim lokacijama je i stadion NK Kiseljaka, koji je poplavljen zajedno sa službenim prostorijama kluba. Na ovu tešku situaciju u BiH osvrnuo se i NK Podgrmeč Sanski Most, konkurentski klub iz treće lige BiH.

Upravo ovaj BiH trećeligaš bio je mjesto začetka karijere bivšeg igrača Hajduka, Senijada Ibričića koji je u svom periodu na Poljudu postao miljenik navijača, a 2010. dobio je nagradu Hajdučko srce.

"Naše misli su uz sve građane Bosne i Hercegovine koji su suočeni s razornim poplavama. Jedan od najteže pogođenih gradova je Kiseljak, a stadion NK Kiseljak, kluba s kojim dijelimo natjecateljski rang, nalazi se pod vodom. Ovom prilikom želimo iskazati podršku svim žrtvama ove prirodne katastrofe, od Kiseljaka i Busovače do Jablanice i drugih pogođenih područja", izjavili su iz kluba, uz podjelu fotografije poplavljenog stadiona.

Andresen u "kraljevskoj etapi" CRO Racea ponovio uspjeh slavnog sunarodnjaka

Branič Cityja godinama varao suprugu, ona poručila: "Možda mu oprostim ako mi da 18 milijuna..."

Smije li Igor Pajač suditi Lokomotivi? "Trebali bi izdati priopćenje jer je to jedini takav slučaj u ligi"