Nogomet
Nogomet

Zidane, pitaj Ancelottija: Trebaju li strahovati navijači Reala?

Real Madrid je prošle srijede upisao treći poraz u ovoj kalendarskoj godini, a ista stvar dogodila mu se i prije dvije godine kada je u naizgled savršenoj sezoni ostao bez ijednog trofeja

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Povijest se ponavlja! Tako "vrišti" naslovnica madridskog portala Marca nakon posljednjeg poraza Real Madrida. Kraljevski klub u srijedu je gostovao kod Valencije u sklopu zaostale utakmice 16. kola Primere i izgubio 2:1. Identična stvar dogodila se i 2015. godine, također nakon što je Real Madrid osvojio FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo!

I opet ta Valencia!

Real je s Carlom Ancelottijem na trenerskoj klupi u svibnju 2014. godine osvojio Ligu prvaka, a potom u prosincu Svjetsko klupsko prvenstvo. U tom je trenutku Real bio vodeći sastav Primere, a onda je stiglo gostovanje na Mestalli u sklopu 17. kola upravo kod Valencije! Real je izgubio identičnim rezultatom kao i prije dva dana i to je u konačnici bio početak "raspada" sistema.

Nakon toga Ancelottijeva je momčad u tjedan dana ispala iz Kupa kralja od Atletico Madrida, da bi u konačnici sezone ostala bez ijednog trofeja. Prvenstvo je izgubila za dva boda (Barcelona 94, Real 92), dok je u Ligi prvaka zaustavljena od Juventusa u polufinalu.

Real je u ovom trenutku vodeći sastav Primere s bodom više od Barcelone i tri od Seville uz utakmicu manje od oba sastava. Iznenađujuće je eliminiran u Kupu kralja od Celte, dok je na pragu prolaska u četvrtfinale Lige prvaka.

Vikend koji prelama sezonu?

Puna tri mjeseca ostala su do kraja ove sezone i sasvim je dovoljno vremena da Real ispravi pogrešku otprije dvije godine kada se raspao nakon spomenutog poraza od Valencije identičnim rezultatom kao i ove godine.

Nadolazeći vikend mogao bi ponuditi smjenu na vrhu Primere jer imamo čak dva derbija. Četvrtoplasirani Atletico Madrid ugostit će Barcelonu, dok će Real u goste šestoplasiranom Villarrealu. Ako Barcelona kojim slučajem eksplodira i sruši Atletico u Madridu, a Real doživi još jednu utakmicu bez pobjede, to bi mogla biti prekretnica kompletne sezone.

Ne treba zaboraviti da Kraljevski klub u travnju dočekuje i Barcelonu i Atletico na svom Bernabeu, a ukoliko dotad još preživi u Ligi prvaka, bit će to "krvavi" mjesec za momčad Zinedinea Zidanea.

Hoće li se povijest ponoviti? Hoće li Real ponovno nakon poraza od Valencije započeti svoj slobodni pad prema dolje i ponovno završiti sezonu bez ijednog trofeja? Podsjetimo, slavni madridski klub s enormnim ulaganjima, budžetom i jednima od najplaćenijih igrača svijeta PET godina nije osvojio naslov prvaka Španjolske! Ako se to ponovno dogodi, teško je reći kako će već sada ogorčeni navijači reagirati.