Nogomet
Nogomet

Poljski izbornik nakon Modrićeve golčine: "Više ne znam kakva su pravila, mijenjaju se svaku utakmicu"

Poljski izbornik Michal Probierz nije bio zadovoljan suđenjem na utakmici protiv Hrvatske.

Michal Probierz (Foto:Afp)

Izbornik Michal Probierz čestitao je Hrvatskoj na pobjedi protiv njegove Poljske (1:0) u sklopu drugog kola Lige nacije u Osijeku, no imao je dosta zamjerki na suđenje. 

"U prvom poluvremenu uspjeli smo eliminirati hrvatske prednosti. Riječ je o momčadi koja ima dosta individualaca, ali osim dva opasna ubačaja ništa nisu stvorili.

U drugom se dijelu malo izjednačilo i primili smo gol iz slobodnog udarca. Bilo je deset minuta kada su Hrvati imali šanse koje nisu iskoristili", kazao je Probierz.

Objasnio je zašto se odlučio za tri ofenzivna vezna igrača u udarnoj jedanaestorki:

"Htjeli smo nametnuti visoki tempo, kao u Škotskoj, ali smo u jednom trenutku morali napraviti promjenu jer su igrači imali problema. Hrvati su zasluženo pobijedili, nedostajale su nam neke stvari, ali nastavljamo u ovom smjeru. Nadam se da ćemo u uzvratu vidjeti drukčiju utakmicu."

Za kraj, imao je dosta zamjerki na suđenje Francoisa Letexiera:

"Ne znam više kakva su pravila. Ako netko kaže da igrač ne može stajati uza zid, a bila su dvojica koja su gurala zid… Ta se pravila mijenjaju svaku utakmicu, ali mora se reći da smo za taj jedan gol bili slabiji. Šteta što se to tako dogodilo. U posljednjoj minuti imali smo prekršaj, po meni očit, ali ne znam… Ja nisam sudac, zaključio je poljski izbornik u razgovoru za TVP Sport.

VIDEO Poljaci nakon utakmice napali hrvatske navijače: Kamere Dnevnika Nove TV snimile masovno privođenje

VIDEO Prizor nakon utakmice iznenadio poljskog novinara: "Modrić nije svjetska klasa samo na terenu"

Modrićeva lekcija "nevjernicima": Kakvo staro željezo, vodit će Vatrene prema SP-u 2026.