Nogomet
Nogomet

Poljaci žele utakmicu kvalifikacija na neutralnom terenu, Rusi se narugali njihovom zahtjevu

Svijet nogometa sa zebnjom promatra što se događa na istoku Europe.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U Moskvi je 24. ožujka na rasporedu doigravanje između Rusije i Poljske za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, a već se čuju glasovi kako bi se utakmica trebala preseliti na neutralan teren zbog eskalacije sukoba između Rusije i Ukrajine.

Poljski ministar sporta Kamil Bortniczuk najavio je zahtjev za igranjem na neutralnom terenu.

"S obzirom na situaciju, naši sportaši ne bi trebali ići u Rusiju", kazao je za nacionalne medije. Ubrzo je stigao odgovor iz Rusije.

"Neka nas barem unaprijed upozore"

"Moskva je najsigurnije mjesto. Osim ako je ne žele bombardirati, poljska vlada to zna, a mi ne... Neka nas barem unaprijed upozore", rekla je Svetlana Žurova, olimpijska pobjednica u brzom klizanju iz Torina, a sada zamjenica šefa Odbora za međunarodne poslove Dume.

Utakmica dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2022. između Rusije i Poljske na rasporedu je 24. ožujka u Moskvi. Istog dana na rasporedu je i susret između Švedske i Češke. Pobjednici tih susreta će 29. ožujka u Moskvi ili poljskom Chorzowu igrati u finalu, a pobjednik će se plasirati na SP.

U Rusiji bi se trebalo igrati i finale Lige prvaka koje je na rasporedu 29. svibnja u Sankt Peterburgu, no množe se i zahtjevi za razmatranjem drugih mjesta.

Ukrajinsko prvenstvo se nastavlja u subotu

U utorak je u Nyonu održan operativni sastanak voditelja natjecanja, doznaje ANSA

"Situacija se pomno prati", poručili su iz UEFA-e. Promjena je moguća i nakon polufinala, kao što je to bio slučaj prošle godine za Istanbul, kojeg je zamijenio Porto.

U subotu se nastavlja i ukrajinsko prvenstvo, a pod posebnim znakom pažnje je utakmica između Metalista i Šahtara koja bi se trebala igrati u Harkovu, gradu udaljenom 40 km od granice s Rusijom. Šahtar vodi talijanski trener Roberto De Zerbi, koji je od talijanskog veleposlanstva dobio informaciju o mjerama opreza koje treba poduzeti. Među njima, izbjegavajte nepotrebna putovanja. Ali nogomet zove.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore