Nogomet
Nogomet

Policija otkrila uzrok smrti grčkog nogometaša: "Nije bilo tragova provale ni kriminalnog djelovanja"

Dodatni detalji o tragičnoj smrti Georgea Baldocka izašli su na vidjelo nakon što je pronađen mrtav u bazenu, a obdukcija je potvrdila uzrok smrti.

Policija na mjestu smrti Georgea Baldocka (Foto:Profimedia)

Iznendadna smrt grčkog reprezentativca Georgea Baldocka šokirala je nogometni svijet. 31-godišnjak je u srijedu navečer pronađen u bazenu vile u predgrađu Atene.

Njegova supruga, koja živi u Engleskoj, postala je zabrinuta jer ga nije mogla dobiti na telefon. Nakon bezuspješnih pokušaja, kontaktirala je vlasnika kuće u Glyfadi, koji je Baldocka pronašao bez svijesti, obučenog u kupaće gaće u bazenu.

"Bio je u bazenu nekoliko sati prije nego je pronađen"

Unatoč pokušajima oživljavanja, liječnik na mjestu događaja proglasio je smrt. Kako izvještava atenski list Kathimerini, policija vjeruje da je Baldock bio sam kod kuće te da nema sumnje u sumnjive okolnosti njegove smrti.

Spasilačka služba smatra da je Baldock bio u bazenu nekoliko sati prije nego što je pronađen, a izvješća navode kako nije bilo tragova provale. Ipak, vlasti će pregledati snimke nadzornih kamera u sklopu istrage.

Obdukcija je obavljena u Grčkoj u četvrtak, a Kathimerini izvještava da je medicinski vještak kao uzrok smrti naveo utapanje u vodi. Osim obdukcije, provedena je i toksikološka analiza, čiji će rezultati biti dostupni za nekoliko dana.

Policija je pretražila kuću u potrazi za znakovima provale

Grčko Ministarstvo za zaštitu građana objavilo je priopćenje u kojem stoji:

"Preliminarnu istragu provela je Direkcija sigurnosti Atike. Forenzički patolog pregledao je tijelo i nije pronašao dokaze kriminalne aktivnosti. Policija je također pretražila kuću u potrazi za tragovima provale, ali s negativnim ishodom. Specijalizirani tim Kriminalističke uprave također je pregledao kuću kako bi isključio mogućnost kriminalnog djelovanja."

Baldock je proveo sedam godina u Sheffield Unitedu prije nego što je ovog ljeta prešao u Panathinaikos. Rođen u Engleskoj, kvalificirao se za igranje za Grčku preko svoje bake i predstavljao je zemlju u 12 utakmica.

Obje reprezentacije, i Grčka i Engleska, nosit će crne trake tijekom UEFA-ine Lige nacija na Wembleyu. Također se izvještava da je Grčki nogometni savez bio u "stalnom kontaktu" s UEFA-om, koja je odlučila da će se utakmica održati prema planu.

Jedan se igrač Dinama vratio u život: "Da ga sad nije stavio, izgubio bi ga"

Dinamo minimalno slavio nad Poletom: Tri zaboravljena dinamovca ponovno nastupila

Novi milijunski transfer iz Kustošije? Najveći klub na svijetu zainteresiran za stopera hrvatskog trećeligaša