Nogomet
Nogomet

Matjaž Kek u društvu novog pojačanja gledao pobjedu Rijeke: Stasiti napadač danas potpisuje ugovor

U 3. pretkolu Konferencijske lige Rijeka je svladala Hibernian s ukupnih 5:2.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U uzvratnom susretu 3. pretkola Konferencijske lige Rijeka je svladala Hibernian s visokih 4:1 i tako izborila prolaz u play-off protiv grčkog PAOK-a.

Sjajnu predstavu riječke momčadi pratilo je nešto više od četiri tisuće gledatelja, a na zapadnoj tribini Rujevice bila su dva posebna gosta iz Slovenije.

Matjaž Kek, bivši trener Rijeke i sadašnji izbornik Slovenije te Haris Vučkić, već ranije najavljivano pojačanje iz španjolske Real Zaragoze. Stasiti napadač danas bi trebao proći liječnički pregled i potpisati ugovor s riječkim sastavom. 

Radi se o 28-godišnjem slovenskom reprezentativcu koji je skoro cijelu karijeru proveo na Otoku. Davne 2009. godine potpisao je za engleski Newcastle United koji ga je većinom slao na posudbe.

Ne odustaje ni u 38. godini: Ikona Prve HNL potpisala za navijački Varteks

Branio je tako boje Cardiffa, Glasgow Rangersa, Wigana i Bradforda, a onda je u ljeto 2017. godine konačno napustio Englesku i pojačao redove nizozemskog Twentea.

Za nizozemski sastav ukupno je upisao 48 nastupa i 16 pogodaka, a prošlo ljeto preselio je u Španjolsku, točnije u Real Zaragozu. Ukupno je odigrao 19 utakmica, ali nije uspio postići niti jedan pogodak u drugom razredu španjolskog nogometa.

U dresu slovenske nogometne reprezentacije ukupno je upisao deset nastupa i pet pogodaka, a posljednji nastup upisao je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Cipra.