Nogomet
Nogomet

Otišao je "Big Ben" engleskog nogometa: "Da mi je netko rekao to sa 17 godina, izbjegavao bih ga"

Peter Crouch jedan je od 28 igrača u povijesti engleskog nogometa koji je postigao 100 pogodaka u Premierligi.

Peter Crouch (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Bivši napadač Engleske, Tottenhama i Liverpoola Peter Crouch odlučio je reći zbogom ogometu u 39. godini života! Nakon 20 godina profesionalne karijere i 11 promijenjenih klubova, 201 centimetara visoki engleski napadač odlučio je da je vrijeme za sportsku mirovinu.

"Imao sam 23 godine da se pripremim za ovaj trenutak, ali na ovako nešto te ništa ne može pripremiti. Želio sam igrati do 40. godine i zastrašujuće mi je uopće bilo pomisliti na mirovinu", rekao je između ostalog Peter Crouch pri objavi svoje odluke.

"Teško mi je prihvatiti činjenicu da sam donedavno započinjao utakmice, a sada dobije 10-15 minuta u najboljem slučaju. Teško mi je to prihvatiti. Osjećam da još uvijek mogu igrati, ali ne želim biti netko tko će ulaziti u igru kako bi se ubacivale visoke lopte na njega", kazao je iskreno Peter Crouch.

"Da mi je netko rekao kada sam imao 17 godina da ću igrati na Svjetskom prvenstvu, finalu Lige prvaka, osvojiti FA Cup i zabiti više od 100 golova u Premierligi, klonio bih ga se do kraja života. Ostvarili su mi se svi snovi."

Crouch je profesionalnu karijeru započeo u Tottenhamu, ali je prvi pravi trag ostavio u QPR-u i Portsmouthu. Najdublji trag ostavio je pak u Liverpoolu, s kojim je osvojio FA Cup, Community Shield, igrao finale Lige prvaka i FIFA-inog klupskog prvenstva.

Kao igrač Stoke Cityja postigao je najviše pogodaka (46), te je 2012. godine proglašen za najboljeg igrača kluba.

Za Englesku je upisao 42 nastupa i postigao 22 pogotka.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Više o