Nogomet
Nogomet

VIDEO Novi Vatreni stat će na megdan klubu za koji navija odmalena: "Mislio sam privatno otići na njihovu utakmicu, a sad ću je igrati"

Od Iskre iz Bugojna do Lige prvaka i reprezentacije u samo pet godina. A tek mu je 20. Petar Sučić živi svoj san.

Najljepši mogući osjećaj na svijetu. Doista najveća moguća čast za svakog igrača, a za mene ispunjenje sna. Nisam mogao to ni zamisliti, rekao je Dinamov Petar Sučić za Dnevnik Nove TV.

Prepun dojmova koji teško da će se slegnuti još neko vrijeme stao je mladi Dinamov veznjak Petar Sučić pred našu kameru i prepričao nam kako je iz njegove perspektive izgledao debi za Vatrene. U Lisabonu je zamijenio kapetana Modrića, a već u Osijeku zaigrao od prve minute uz njega i Matea Kovačića.

"Prvo sam bio malo šokiran jer nisam to očekivao, ali morao sam doći sebi jer već je bio trening uoči utakmice. Dijeliti teren s ta dva igrača… Uz njih je najlakše igrati, odigraš njima loptu i to je to."

Nema veće časti od igranja za Hrvatsku

U 58 minuta protiv Portugalaca i Poljaka imao je dva ključna dodavanja i 90 posto točnosti prilikom njih. Od 12 duela osvojio je četiri, presjekao dva suparnička dodavanja i oduzeo dvije lopte. Rođeni Livnjak nastupao je za mlađe selekcije BiH, ali u konačnici odabrao Hrvatsku, zbog čega je trpio uvrede, čak i prijetnje.

"Ni u jednom trenutku nisam mislio da će poziv tako brzo doći. Opredijelio sam se kako sam mislio, nema veće časti od igranja za Hrvatsku."

Do reprezentativnog dresa stigao je svjetlosnom brzinom, nakon samo jedne prave sezone u dresu Dinama. Kalio se u Zrinjskom, baš kao i Luka Modrić, a prvi mu je priliku u plavom dresu dao Igor Bišćan.

"Dobro bi mi došlo da me netko uštipne, zato govorim, baš je nekako sve prebrzo. Dinamo i dvostruka kruna, Liga prvaka i sad reprezentacija. To je sve u razmaku od godinu i nešto, ide sve prebrzo."

Navija za Arsenal odmalena, a sad će protiv njih igrati

Ide sve brzo, ali Petar taj tempo uspješno prati. Na ljeto je imao ponudu iz talijanskog Coma, ali nastavlja graditi svoju priču u hrvatskom prvaku. Sezona je krenula sjajno, a već u petak na Maksimir stiže Hajduk.

"Za tu utakmicu nema posebnog nabrijavanja, derbi to nosi sam po sebi. Bit će to fajterska utakmica i na kraju krajeva igramo pred našom publikom i moramo dati sve od sebe da osvojimo tri boda."

Igrački uzori su Xavi, Iniesta i Busquets, a ne bi imao ništa protiv da zaigra u..?

"Navijam za Arsenal odmalena i isto tako sam komentirao da sam sretan što sam izvukao Arsenal. Jedva sam čekao kad ću otići u London, mislio sam ići na neku utakmicu, ali ispalo je da ću igrati protiv Arsenala. Nije loše."

Od Iskre iz Bugojna do Lige prvaka i reprezentacije u samo pet godina. A tek mu je 20. Petar Sučić živi svoj san.