Nogomet
Nogomet

Guardiola svog mrskog rivala Mourinha svrstao među najbolje svih vremena

Pep Guardiola svrstao je Josea Mourinha, svojeg velikog trenerskog rivala, kao jednog od najboljih trenera svih vremena.

Guardiola i Mourinho (Foto: aFP) Foto: Afp

Galerija

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola jedan je od najboljih trenera u povijesti nogometa. U to nema nikakve sumnje. Međutim, on sam je vrlo skroman po tom pitanju i ne smatra se najboljim svih vremena, iako je osvojio 28 titula u 11 godina.

"Ne. Nisam najbolji svih vremena. Najbolji trener je onaj koji promijeni nogometnu kulturu. Arrigo Sacchi je to napravio u Italiji, Johan Cruyff je to napravio u Barceloni, Alex Ferguson je podigao Manchester United na jednu sasvim drugu razinu. Jose Mourinho je osvojio titule prvaka u nekoliko država. Vjerujem da sam dio te grupe, osvojili smo 28 titula u 11 godina, ali nije sve samo do titula", kazao je Guardiola u razgovoru za Sky Sports.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Koliko je Guardiola predan nogometu, uspjehu i momčadi mogli smo vidjeti na videu koji se prije samo koji dan pojavio na internetu. Riječ je o videu iz svlačionice uoči početka utakmice ili poluvremena kada Guardiola svojim igračima objašnjava što raditi, kako se kretati i kako lopta treba putovati.

Guardiola se toliko unio u objašnjavanje da je gestikulirao, imitirao, trčao po svlačionici da svojim igračima dočara što i kako trebaju raditi da bi stvorili potreban prostor u suparničkoj obrani.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.