Nogomet
Nogomet

Mladoj Hrvatici su govorili da od nje nema ništa, a sada joj ti isti čestitaju

Patricija Pejić je novi hit u ženskom freestyle nogometu, a dolazi iz Hrvatske i ima samo 17 godina.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ona je Patricija Pejić, mlada 17-godišnja hrvatska nada u freestyle nogometu. Spomenuti sport nije baš razvijen u Hrvatskoj pa ga tako ne prati veliki broj ljudi, ali na svjetskoj razini je dosta popularan.

Što se tiče hrvatskog freestyle nogometa, samo oni najzagriženiji sportski fanovi znaju za Mirana Pirnera, najpoznatijeg Hrvata u tom sportu, koji je nastupao i na Supertalentu na Novoj TV 2010. godine.

No Hrvatska je iznenada dobila veliku nadu za budućnost u ženskoj konkurenciji. Patricija iz Općine Mikleuš rastura u freestyleu i to sa samo 17 godina.

Patricija se laganim koracima probija na svjetsku scenu, a m smo je uhvatili između treninga za kratak razgovor.

Kako je sve krenulo?

''Kad sam bila mlađa, u trećem razredu osnovne škole trenirala sam nogomet, a onda sam u šestom razredu odlučila napraviti Instagram profil za nogomet.

Počela sam snimati neke driblinge i slično pa sam jednom slučajno vidjela video jedne djevojke kako izvodi trikove. To me je jako oduševilo i dalo mi veliku motivaciju da krenem s tim. Nije uopće bilo lagano svladati neke trikove poput nekih jednostavnijih. Freestyle sam počela trenirati prije dvije godine i svom Instagram profilu sam promijenila ime u Patricijafreestyle.''