Nogomet
Nogomet

Bivši trener Hajduka preuzeo klupu Istre 1961

Nakon uvjerljivog poraza od Rijeke uprava Istre se odlučila zahvaliti dosadašnjem treneru Davidu Catali.

Paolo Tramezzani (Foto:Tom Dubravec / CROPIX)

43-godišnji Španjolac David Catala nije se dugo zadržao na klupi Istre 1961, koju je preuzeo prije petog kola ovosezonskog prvenstva.

Upisao je po četiri pobjede i neodlučena rezultata te devet poraza u HNL-u, a dva s početka proljetnog dijela, protiv Dinama kod kuće te Rijeke na Rujevici, koštala su ga posla.

Treći trener ove sezone i drugi bivši trener Hajduka

Istra 1961 je već donijela odluku o novom treneru, a ostat će vjerni stranci. Dogovorili su se s jednim koji je već radio u HNL-u te tamo ostavio jako dobar trag. U pitanju je bivši trener Hajduka Paolo Tramezzani.

53-godišnji Talijan vraća se u HNL nakon nešto manje od tri godine, tijekom kojih je bio trener saudijskog Al-Faisalyja i švicarskog Siona.

U Hajduku je ostavio po mnogima dobar dojam. Momčad je preuzeo u siječnju 2021. godine, na petom mjestu ljestvice, nakon čak četiri poraza u prvih 12 kola. 

Iz Hajduka otišao sporazumnu, HNL mu ostao u dobroj uspomeni

Do kraja sezone upisao je 13 pobjeda, četiri neodlučena susreta i pet poraza, uz prosjek od 1.92 boda po susretu. Momčad je završila na četvrtom mjestu, s bodom iza treće Rijeke, ali čak 17 iza Osijeka te 25 iza Dinama.

Na kraju sezone ipak su došli do sporazumnog raskida, a Tramezzani se sad vraća u naše prvenstvo, gdje će startati s domaćim susretom protiv Osijeka.