Nogomet
Nogomet

Početne postave za derbi: Ovako bi Dinamo i Rijeka trebali istrčati na Maksimiru

Dinamo i Rijeka od 15 sati igraju jednu od najvažnijih utakmica sezone.

Sergej Jakirović i Željko Sopić (Foto:Ronald Goršić/Pixsell)

Nogometaši Dinama i Rijeke od 15 sati igraju derbi 24. kola Supersport HNL-a. Obje momčadi jednu od najvažnijih utakmica u sezoni dočekuju u dobrom raspoloženju. Rijeka ima prednost na ljestvici, ali Modri planiraju zadržati dobro raspoloženje koje je preplavilo svlačionicu na Maksimiru poslije velikog izbacivanja Betisa.

Jakirović je te dvije utakmice, smatra, pronašao dobitnu formulu pa ne bi trebalo biti previše razlika u odnosu na sastav iz te dvije utakmice. Uz izuzetak ulaska kapetana Ademija, koji nema pravo nastupa u Europi, pa bi trebao dati malo predaha nekome iz vezne linije.

Dinamo (Foto: Screenshot)

Nevistić, koji se u zadnje vrijeme ponovo učvrstio na golu, će startati na jedinici, u obrani Ristovski i francuska konekcija KTC-Bernauer, dok će na lijevo Perković.

U vezi Ademi, Mišić i Baturina, a ispred njih nedodirljivi Petković s Jakirovićevim krilima koja su sredila Betis, Kanekom i Hoxhom. Bulata i Ogiware nema zbog ozljeda, odlučeno je na jučerašnjem treningu.

Sopić bi trebao uvesti dvojicu novih poslije Lokmotive, no treba vidjeti hoće li vratiti Godu u prvi sastav ili ostaviti raspoloženog Bogojevića koji je zabio dva prošlo kolo.  Mirko Marić bi trebao uzeti Obregonu startno mjesto u vrhu napada.

Rijeka (Foto: Screenshot)

Ostalo, rekao bi Ćiro, znaju već i vrapci na grani, Labrović na golu, Smolčić, Radeljić, Galešić i Bogojević u zadnjoj lini. Selah i Hodža kao blok Fruku, Pašaliću i Pjaci. Niko Janković i dalje je izvan konkurencije.

Dinamo (4-2-3-1): Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Perković - Mišić, Ademi - Kaneko, Baturina, Hoxha - Petković

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Smolčić, Radeljić, Galešić, Bogojević- Selahi, Hodža - Pašalić, Fruk, Pjaca - Marić

Tablica Prve HNL:

Standings provided by Sofascore

Više o