Nogomet
Nogomet

Osijek u generalci poražen protiv slovačkog prvoligaša, a štetu je nanijelo poznato lice

Nogometaši Osijeka poraženi su u Slovačkoj od momčadi DAC Dunajska Streda rezultatom 3:2.

Osijek (Foto:Borna Jakšić)

Osijek je odradio četvrtu i ujedno posljednju pripremnu utakmicu pred novu sezonu. U Slovačkoj su zaigrali protiv momčad DAC Dunajske Strede, inače njihovog viceprvaka. Doživjeli su poraz rezultatom 3:2, primivši pogodak u posljednjem napadu na susretu.

Osijek je zaigrao u sastavu Čavlina – Guedes, Jelenić, Duarte, Jurišić – Soldo, Nejašmić, Lima – Pušić, Mierez, Matković, što bi prema svemu sudeći trebao biti njihov udarni sastav na početku sezone.

Domaćin je poveo u sedmoj minuti krasnim pogotkom Redžića, koji je slomio Jelenića i iskosa pogodio dalji kut gola Čavline. Osijek je izjednačio nakon fantastične asistencije Miereza za Matkovića, a mladi osječki dragulj prevario je vratara DAC-a. Igrala se tada 25. minuta, a to je bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Pogoci su se čekali do posljednjeg dijela utakmice. Prvo je Bernat u 74. minuti još jednom doveo DAC u vodstvu, spremivši otpadak nakon nešto lošije reakcije Čavline, da bi Osijek izjednačio u 78. kad pogađa sjajni Pušić, a asistencija se još jednom piše Mierezu.

Domaći su ipak došli do pobjede i to u posljednjem napadu, kad se u kaznenom prostoru najbolje snašao Ladislav Almasi, nogometaš koji je proljeća proveo na posudbi u Osijeku.

Prvi službeni susret Bijelo-plavih odigrat će se u četvrtak 25. srpnja na Opus Areni, kad im u drugom pretkolu Konferencijske lige dolazi estonska Levadia.

Više o