Nogomet
Nogomet

Najskuplji promašaj u povijesti Osijeka: Raskinuli su ugovor s Lovrićem, evo kamo bi mogao otići

Kristijan Lovrić više nije igrač Osijeka.

Kristijan Lovrić (Foto:Damir Krajač/Cropix)

Nogometni klub Osijek na svojoj službenoj stranici objavio je da je sporazumno raskinuo ugovor s Kristijanom Lovrićem.

Ugovor je vrijedio do ljeta 2026., ali već neko vrijeme obje su strane tražile način da ga razvrgnu. Osječani uopće nisu vodili Lovrića na pripreme za ovu sezonu, a i on nije bio sretan činjenicom što mora pojedinačno trenirati i ne igrati utakmice.

Uspjeli su doći do dogovora i 28-godišnjak iz Ogulina postao je slobodan igrač.

"Nekada se stvari u životu, pa tako i u nogometu, ipak ne poklope kako svi želimo. Mislio sam da će biti puno ljepše, rezultatski uspješnije, da ćemo napraviti nešto veliko, zbog toga sam uostalom i došao. Moram reći da su me umnogome zaustavile i ozljede koje sam imao, spriječile me da pružim zaista sve ono što znam i mogu. Navijačima dugujem jedno veliko hvala na svemu, učinili su me prilikom dolaska u Gradski vrt najsretnijim čovjekom na svijetu! Onaj doček zauvijek ću pamtiti, to je trebalo doživjeti i zbog njih mi je najviše žao što nismo bili prvaci kada smo se one sezone borili za titulu. Imat ću tu emociju zauvijek", izjavio je između ostalog Lovrić.

Osijek je za njega platio drugu najveću odštetu u povijesti kluba. U siječnju 2022. Gorici su iskrcali 2.250.000 eura.

Više od toga izdvojili su samo za Ramona Miereza (2.500.000), ali Argentinac je klubu neusporedivo više dao, pa zapravo i nema dileme oko toga da je Lovrić najskuplji promašaj u povijesti Osijeka. 

Gorica koristi priliku i vraća Lovrića bez plaćanja odštete 

Lovrić nikada nije uspio u gradu na Dravi reprizirati one igre iz Gorice koje su mu i donijele taj lukrativni transfer. Igrajući za klub iz Turopolja, Lovrić je zabio 54 gola i upisao 28 asistencija, čak ga je jednom i Zlatko Dalić pozvao u reprezentaciju te je upisao jedan nastup.

Sada bi se Lovrić mogao vratiti u staro jato, Gorica je u kontaktu s njim i kako stvari stoje, ponovno će odjenuti njihov dres. Trebao bi im pomoći u nastojanjima da ostanu u SuperSport HNL-u i usput sebi pokušati osigurati još barem jedan pravi transfer.