Nogomet
Nogomet

Osijek predstavio zvučno pojačanje: Igrao je za Porto, Olympiacos, Levante…

Hernani je danas i službeno predstavljen novim igračem Osijeka.

Hernani i Boto (Foto:NK Osijek)

Nogometni klub Osijek našao se u teškoj situaciji nakon prodaje Miereza, Duartea i Prekodravca, a Joseu Botu nije na ruku išla ni ozljeda Guedesa, koji je trebao biti zacementiran na bekovskoj poziciji.

Nakon burne konferencije za medije, Boto je lupio šakom o stol i najavio nekoliko pojačanja do kraja prijelaznog roka. I prvo pojačanje je osvanulo na Opus Areni, riječ je o Hernaniju, 33-godišnjem Portugalcu koji pokriva pozicije oba krila.


Punog imena Jorge Santos Fortes Hernâni, Portugalac je krilni napadač, inače ljevak s više od 100 nastupa u jakoj portugalskoj ligi koji se iskazao igrajući i u ponajboljem grčkom klubu, a skupio je i dvadesetak utakmica u španjolskoj La Ligi.

Ne zna puno o našem nogometu, ali vjeruje u klupski projekt

Dakle, iskustva ima napretek kada je riječ o igranju na toj razini europskog nogometa. Iskazao se prvo u Vitoriji Guimaraes (tamo je ukupno imao 63 nastupa – 16 golova I 14 asistencija), a 2015. je došao u vrlo jaki Porto u kojem je odigrao 52 utakmice i potom otišao na posudbu u Olympiacos gdje je zabilježio 26 nastupa.

''Naravno da sam motiviran, nastojat ću i ovdje biti što bolji i pružiti ono najbolje od sebe. Pričao sam sa svojim agentom i shvatio da dolazim u dobar klub. Stoga sam i prihvatio Osijekovu ponudu. Trenutno ne znam baš puno o hrvatskom klupskom nogometu, ali ću brzo saznati više o ligi kroz utakmice koje ćemo imati'', kazao je Portugalac na predstavljanju.

Drugo pojačanje odmah predstavljeno nakon Hernanija

Nedugo nakon Hernanija, Osijek je u samo sat vremena objavio potpis i drugog igrača. Alessandro Tuia pojačati će obranu trenera Coppitellija.

Riječ je o prekaljenom 34-godišnjem talijanskom stoperu, koji je većinom operirao po Serie B, gdje je skupio ukupno 105 nastupa u Lecceu, Beneventu, Salernitani i Cremoneseu.

Također kao i Hernani, potpisao je ugovor kao slobodan igrač.

Predsjednik Reala sprema senzacionalan potez: Modrić ga čeka raširenih ruku!

Hajduk prodao napadača u Njemačku: Čeka se službena potvrda, evo koliko će zaraditi

VIDEO Pogledajte što je Dinamo snimio prije ključne utakmice: U glavnoj ulozi je Jakirović