Nogomet
Nogomet

Osijek predstavio zanimljivog Portugalca, no gdje je zapelo s Ukrajincem?

Osječki obrambeni redovi pojačani su portugalskim stoperom Andreom Duarteom, dok se Ukrajinca Garmaša još uvijek čeka.

Andre Duarte (Foto:Afp)

U Osijeku je najavljen vrlo aktivan tjedan kad je riječ o dolascima i odlascima, no navijači su do poslijepodnevnih sati srijede trebali čekati na prvo pojačanje. 

Onda je predstavljen Portugalac Andre Duarte, 195 centimetara visoki stoper koji dolazi iz talijanske Reggiane, kojoj je početkom ljeta pristupio iz rumunjske FC U Craiove 1948

Nije se izborio za udarni sastav u Italiji

Pitate se zašto već napušta svoj trenutačni klub? Razlog vjerojatno leži u tome što trener Alessandro Nesta ima druge planove za udarni sastav, a Duarteu je potrebna minutaža. Zbog toga je prihvatio posudbu u Osijek, s pravom otkupa ugovora Bijelo-plavih.

Dostupni podaci o Duarteu govore da bi mogao biti pravo pojačanje. Prošle je sezone za FC U Craiovu 1948, momčad koja je završila na sedmom mjestu rumunjske prve lige, koja je primila tek 40 pogodaka u 40 utakmica, nastupio u čak 45 utakmica, a propustio je samo jednu ligašku.

Prema Sofascoreu, ima vrlo dobro prosječnu ocjenu 7.09 te je četiri puta završio u momčadi kola rumunjskog prvenstva.

"Jako sam sretan što sam ovdje. Osijek je za mene novi izazov i želim pomoći momčadi u ostvarenju ciljeva koje ima. Kad se pojavila mogućnost dolaska u Osijek, informirao sam se o klubu i gradu, vidio predivan stadion i trening-kamp. Za ovo kratko vrijeme što sam ovdje uvjerio sam se da se radi o odličnoj sredini za mene, a nadam se da ću uskoro i zaigrati pred punim stadionom", rekao je novi osječki igrač s brojem 3 na dresu.

Garmaša sprječava ratno stanje

Očekivalo se još u utorak i ukrajinskog veznjaka Denisa Garmaša, no on se u Osijeku nije još pojavio, a razlozi su politički. Nije još uspio napustiti ratom zahvaćenu Ukrajinu, no u klubu se nadaju da će do kraja prijelaznog roka sve biti riješeno.

Duarte bi se mogao naći u prvom sastavu već ovog vikenda, u derbiju kola protiv Dinama, koji će se odigrao u nedjelju od 21 sat.