Nogomet
Nogomet

Osijek iz Šahtara doveo mladog reprezentativca Ukrajine

Oleksandr Drambaiev od danas je novi nogometaš Osijeka, u koji je pristigao iz Šahtar Donjecka.

Oleksandr Drambaiev (Foto:Profimedia)

Osijek je službeno objavio svoje već treće ovosezonsko pojačanja, a novi igrač dijeli dvije iste karakteristike kao dvojica potvrđenih prošlog mjeseca. Obrambeni je igrač i stranac.

To je Oleksandr Drambaiev, 22-godišnji Ukrajinac koji se najbolje snalazi na poziciji lijevog bočnog. U Osijek dolazi iz Šahtara, a prošlu sezonu proveo je u belgijskom Zuite-Waregemu, gdje je bio standardan član prve postave.

Drambaiev dolazi na jednogodišnju posudbu, a opcijom otkupa ugovora po unaprijed dogovorenim uvjetima. 

Jedan Ukrajinac otišao, drugi došao

"Sretan sam što sam došao u Osijek i što ću bit dio ove momčadi. Odluka je bila lagana, kada se pojavila opcija odlaska u Osijek pretražio sam informacije o klubu na internetu, vidio atmosferu na zadnjoj utakmici protiv Rijeke, fotografije novog trening kampa i stadiona, nakon čega sam svom agentu odmah rekao da želim doći ovdje", rekao je Drambaiev za službene stranice NK Osijeka, dodavši:

"Po dolasku u Osijek razgovarao sam i s Jevgenom Cheberkom koji mi je rekao puno lijepih stvari o klubu i gradu, istaknuo da se ovdje osjećao kao da su svi dio jedne obitelji i to mi je potvrdilo da sam donio ispravnu odluku. Moja je želja što prije se uklopiti u momčad, upoznati suigrače i pomoći Osijeku da ostvari svoje ciljeve, nadam se već plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige."

Drambaiev je već bio u Osijeku, upoznao grad, posjetio stadion te potpisao ugovor, nakon čega se pridružio momčadi u Svetom Martinu na Muri.

On će biti treći Ukrajinac u bijelo-plavom dresu, nakon Dmitra Lope, koji je ostavio značajan trag te je bio član udarne postave momčadi koja je eliminirala Luzern i PSV, ali i nakon gore spomenutog Cheberka, koji je ovog ljeta otišao u američku MLS ligu.

Drambaiev je osam puta nastupio za reprezentaciju Ukrajine do 21 godine, no nije se našao na popisu za Europsko prvenstvo koje se upravo održava.