Nogomet
Nogomet

Hrvat debitirao u Ligi prvaka sa 17 godina i iznenadio sve! Nedavno je odabrao reprezentaciju

Odlučio je u karijeri nastupati za Hrvatsku, a talentom bi lako mogao dogurati do Vatrenih u budućnosti.

Oliver Lukić (Foto:Profimedia)

Hrvatski nogometaš Oliver Lukić postao je priča dana u austrijskom gradu Salzburgu. Naime, 17-godišnji veznjak debitirao je za Salzburg i to odmah u Ligi prvaka.

Salzburg je pobijedio Dinamo Kijev 2:0, a Lukić je u igru ušao u 69. minuti. Trener Pepijn Lijnders pomalo je šokirao navijače kluba jer osam godina igrač mlađi od 18 godina nije igrao u Ligi prvaka za Salzburg.

Iako je austrijski velikan poznat po tome da ima izvrsne mlade igrače, ipak ne stavlja ''u vatru'' često baš tako mlade nogometaše.

No s Lukićem je trener napravio iznimku. Jasno mu je naglasio da silno vjeruje u njega, a on je nedavno promijenio reprezentaciju te napustio Austriju.

Odlučio je u karijeri nastupati za Hrvatsku, a talentom bi lako mogao dogurati do Vatrenih u budućnosti.

Lukić ima 17 godina i trenutačno nastupa za Liefering, drugu momčad Salzburga. Visok je 188 cm i tehnički vrlo nadaren. Mnogi ga vide kao spoj Zvonimira Bobana i Roberta Prosinečkog. S legendarnim hrvatskim kapetanom vezan je i preko njegova brata Dražena Bobana, koji mu je mentor i podrška.

Razljutio je Austrijance, no slušao je srce

S ocem Valentinom i Bobanom nedavno je bio u sjedištu HNS-a u Zagrebu i primio ih je predsjednik Saveza Marijan Kustić. Izrazio je želju da igra za Hrvatsku, a kako mu otac ima hrvatsku putovnicu, nije bilo problema da se ishoduje FIFA-ino odobrenje.

"Promjena nacije! Lieferingov talent odlučio se protiv ÖFB-a", stoji u naslovu portala Laola1.

"ÖFB izgubio Salzburgov top-talent", strši u naslovu portala Victauri.

"Austrijski nogometni savez gubi još jednog velikog talenta", konstatiraju austrijski portali.

Lukića je ugledni engleski Guardian nedavno uvrstio na njihovu prestižnu listu 60 najvećih nogometnih talenata svijeta. Jedini hrvatski igrač na tom popisu bio je Hajdukov Noa Skoko, protiv kojeg je mjesec dana ranije igrao u dresu austrijske reprezentacije.

"Bilo mi je neobično igrati protiv Hrvatske, ali sam se nadao da ćemo ja i Skoko zajedno jednog dana igrat za hrvatsku reprezentaciju'', rekao je Lukić za Dnevnik Nove TV.