Nogomet
Nogomet

Održan sastanak prvoligaša i HNS-a: Hoće li se vratiti Udruga prvoligaša?

Istaknuto je da klubovi premalo komuniciraju i zajednički usklađuju svoje stavove te da je potrebno pronaći model koji bi unaprijedio zajedničke aktivnosti klubova

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) u petak je održan sastanak predstavnika svih klubova Hrvatski Telekom Prve lige s predstavnicima HNS-a.

Savez su predstavljali izvršni direktor Marijan Kustić, dopredsjednik Saveza Robert Markulin, tajnik Saveza Vladimir Iveta i povjerenik za natjecanje HNL-a Josip Brezni.

U konstruktivnoj atmosferi raspravljalo se o problemima manjka komunikacije između klubova, načinima pronalaženja novih sponzora, boljem plasiranju i prodaji TV prava.

Dopredsjednik Hajduka Lukša Jakobušić održao je prezentaciju u kojoj je iznio podatke o trenutnom stanju i prijedlog osnivanja udruge klubova. U raspravi koja je slijedila istaknuto je da klubovi premalo komuniciraju i zajednički usklađuju svoje stavove te da je potrebno pronaći model koji bi unaprijedio zajedničke aktivnosti klubova.

"Predstavili smo prijedlog i iznijeli jasne i čvrste argumente. Zaključak svih je da aktualno stanje nije dobro, međutim neki smatraju da i dalje trebamo funkcionirati unutar HNS-ova sustava. Hajduk s druge strane traži profesionalizaciju jer bismo jedino s neovisnim menadžmentom mogli u potpunosti iskoristiti golemi i očiti potencijal nacionalne lige", kazao je dopredsjednik Jakobušić.

Idući sastanak u prvoj polovici rujna

Predložene su mogućnosti osnivanja udruge, zatim formiranja plenuma ili proširenja postojeće Komisije za profesionalni nogomet.

Zaključeno je da će do sljedećeg sastanka, koji će se održati u prvoj polovici rujna, klubovi dati svoje prijedloge koji će se razmotriti i raspraviti, a zatim donijeti konačni prijedlog o daljnjem načinu zajedničkog djelovanja klubova Hrvatski Telekom Prve lige.

"Cilj nam nije međusobno preglašavanje, već pronaći zajednički interes za svih deset klubova", zaključio je Hajdukov dopredsjednik.