Nogomet
Nogomet

Nakon kontroverznih povika najboljeg igrača Eura, došao je i odgovor s Gibraltara: "Krajnje provokativno i uvredljivo..."

Nakon kontroverznih povika najboljeg igrača Eura došao je odgovor Gibraltarskog nogometnog saveza

Španjolsko slavlje (Foto:Profimedia)

Veliko španjolsko slavlje na ulicama Madrida povodom osvajanja četvrtog naslova Europskog prvaka nije moglo proći bez malo kontroverze.

Tijekom slavlja, uz valjanje pretpostavke intoksikacije alkoholom, najbolji igrač Eura, Rodri krenuo je vikati: "Gibraltar je španjolski!"

Njegov kapetan Alvaro Morata pokušao ga je smiriti i podsjetiti da igra u Engleskoj. 28-godišnjak mu je odgovorio kako ga nije briga.

Španjolska javna televizija navela je na svojoj internetskoj stranici da je tijekom slavlja više igrača "u nekoliko navrata" pjevalo o španjolskom Gibraltaru.

Britanski poluotok Gibraltar, predmet je dugogodišnjeg spora između Engleske i Španjolske zbog svoje unikatne geografske pozicije.

Poslje cijelog slavlja, kada su poklici došli do šire publike, oglasio se Gibraltarski nogometni savez:

"Gibraltarski nogometni savez uložit će službenu žalbu Uefi nakon proslave španjolske muške reprezentacije na Euru 2024. Gibraltarski nogometni savez primijetio je krajnje provokativnu i uvredljivu poruku prilikom slavlja. U nogometu nema mjesta za ovakvo ponašanje."

Real sprema još jednu bombu: Mbappe je tek stigao, a Perez već priprema novi megatransfer

Dani Olmo izabran u najbolju momčad Eura: Englezi imaju samo jednog igrača

Eduardo: "Nakon 15 godina prvi sam put gledao snimku ozljede. Došao je u bolnicu, ali..."