Nogomet
Nogomet

Objavljen raspored prvog kola HNL-a, odmah neočekivana situacija oko satnice

Iako se prema planovima tako što ne bi trebalo događati, dva susreta prvog kola domaćeg prvenstva odigrat će se u isto vrijeme.

HNL lopta (Foto:Marko Jurinec / CROPIX)

2. kolovoza odigrat će se prva utakmica nove sezone SuperSport HNL-a.

Novu sezonu tog će petka na Maksimiru, od 21 sata, otvoriti nogometaši Dinama i Istre 1961, odnosno navijači će već tog petka imati priliku pozdraviti prvaka na ulasku u novu sezonu.

U subotu 3. kolovoza odigrat će se jedan susret, također u terminu od 21 sat. Snage će odmjeriti Gorica i Varaždin.

U nedjelju će se odigrati tri susreta, s tim da je jedan na rasporedu od 18 sati i 50 minuta. U vremenski nešto neugodnijem terminu zaigrat će Rijeka i Lokomotiva.

Preklapanje termina odmah u prvom kolu

Zato će se od 21 sat odigrati dvije utakmice. Preklapanje termina nešto je što se u našoj ligi ne bi trebalo događati, no ovdje su neke okolnosti ipak uzete u obzir.

Naime, kako Osijek i Hajduk tri dana ranije igraju uzvratne utakmice 2. pretkola Konferencijske lige, drugog termina osim nedjelje praktički nije ni bilo.

Naravno, zbog velikih vrućina itekako je poželjno da igraju što kasnije, pa će se to i dogoditi. Hajduk će tako na Poljudu od 21 sat ugostiti Slaven Belupo, dok će Osijek na Opus Arenu dobrodošlicu nazad u najviši rang poželjeti Šibeniku.

Grad tjera NK Zagreb u stečaj

Kao kapetan podigao pokal prvaka Europe, a već danas seli u jedan od najvećih europskih klubova

Francuski velikan odredio listu nepoželjnih igrača, među njima je i legenda Vatrenih