Nogomet
Nogomet

Obilježja Hajduka i Torcide zabranjena u Beogradu, najavljen ozbiljan pretres

Benfica u četvrtak gostuje kod Crvene zvezde.

Torcida (Foto:Božidar Vukičević/Cropix)

Novi format Lige prvaka donio nam je još jedan novitet. Dio utakmica 1. kola igrat će se u četvrtak, a jedna od njih je susret Crvene zvezde i Benfice u Beogradu.

Taj par odmah je podignuo obrve u navijačkom svijetu zbog velikog prijateljstva navijača najpopularnijeg portugalskog kluba sa splitskom Torcidom. Predviđa se kako bi put Beograda s No Name Boysima mogla skupina navijača Hajduka.

Nije neobično vidjeti da Torcida i No Name Boysi međusobno gostuju po Europi ili na derbijima. Tako je bilo i prošlog petka na Maksimiru, kada je podignuta i zajednička koreografija.

Na utakmici pak između Benfice i Santa Clare podignuta je i poruka na hrvatskom ''Trideset godina prijateljstva'', koja obilježava početak tog odnosa koji je počeo na međusobnoj utakmici Lige prvaka daleke 1994. godine.

Ipak, zajedničko gostovanje u Beogradu je logično upalilo alarme. Beogradska policija zasigurno zna za taj izazov i vidjet ćemo kako će cijelu stvar tretirati. Najavljuje se oko dvije tisuće navijača Benfice, među kojima će zasigurno biti i pokoji pripadnik Torcide.

Kako javlja sportklub.rs, sprema se ozbiljan pretres na ulazu na gostujuću tribinu, a neće biti dopušten unos obilježja Hajduka jer bi se to smatralo provokacijom i mogućim okidačem za incidente.

Torcida je na nedavni derbi unijela gotovo pa neviđen broj bengalki, a po pirotehnici su poznati i No Name Boysi, pa će stroga kontrola na ulazima spriječiti i unos zapaljivih sredstava.

Neki od Boysa su snimali: Pogledajte kako je Torcidina bakljada izgledala s maksimirskog sjevera

Bad Blue Boysi protiv Bayerna pripremaju nešto što nismo vidjeli čak 20 godina!

VIDEO Stanovnike Kranjčevićeve probudili bageri: Počeli su radovi na stadionu na kojem će igrati i Dinamo