Nogomet
Nogomet

Novi kaos u Francuskoj: Huligani upali na teren i napali igrače Lyona!

Utakmica između Bastije i Lyona je prekinuta nakon čak dva fizička napada na gostujuće igrače.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Još se nisu slegli dojmovi nakon nereda i huliganskih obračuna navijača Lyona i Bešiktaša na utakmici Europske lige ovog četvrtka, a u Francuskoj se dogodio novi veliki incident. I to gori od događaja u Lyonu, jer na Korzici su huligani upali na teren i fizički napali gostujuće nogometaše.

I opet se radilo o Lyonu koji je gostovao kod Bastije u 33. kolu francuskog prvenstva. Huligani iz redova domaće navijače skupine upali su na teren prije utakmice i napali neke igrače. Navodno je sve krenulo kad su Memphis Depay i rezervni vratar Lyona Gorgelin na zagrijavanju zamolili jednog navijača da se makne s terena.

Ovaj se postavio na Nizozemca koji nije ustuknuo i izbio je kaos. Igrači Lyona spas su potražili u svlačionici, no to nije smirilo domaće navijače koji su ''nabrijani'' na Lyon od utakmice iz prvog dijela prvenstva kada su, po njihovom mišljenju, ''pokradeni''.

Pristali odigrati susret, ali onda je opet krenulo

Lyon je odbio igrati utakmicu, ali je nakon skoro sat vremena pregovora ipak odlučio nastupiti. Međutim, utakmica je prekinuta u poluvremenu zbog novih nereda pri rezultatu 0-0. Do nove gužve došlo je na koncu prvog dijela kada je jedan navijač utrčao na teren i napao vratara Anthonyja Lopesa.

"Igrači su šokirani. Navijači su loptama gađali Gorgelina, a potom su ga okružili. Memphis Depay ih je pokušao smiriti, ali nije bilo pomoći," kazao je gostujući branič Jeremy Berthod.

Policija je momčad Lyona odmah odvela do autobusa, međutim potom su ih vratili u svlačionicu jer su procijenili kako ih je nemoguće sigurno evakuirati sa stadiona.

"Igrači strahuju za svoje živote i nije bilo nikakvih izgleda da se utakmica nastavi," dodao je Berthod.

Na snimkama se vidi i kako jedna osoba s markerom kojeg nose redari pokušava udariti jednog igrača Lyona što je dodatna sramota za Bastiju.

U Francuskoj se tako dogodio novi težak incident, neusporedivo gori od onog kakvog smo vidjeli u Splitu na susretu Hajduka i Rijeke. Ovdje se dogodio masovni ulazak navijača u teren i fizički napad na nogometaše, a nije riječ o istočnoj Europi ili području Balkana.

Huligani Bastije već su svom klubu jako naštetili ove sezone jer je savez zbog sramotnih rasističkih vrijeđanja Marija Balotellija zatvorio stadion u Bastiji u tri utakmice.

Posljednje plasiranu momčad Lige 1 Bastiju očekuje nova velika kazna, a njihov ostanak u prvoj ligi sve je manje vjerojatan.

Neredi i u Švicarskoj

Vruće je bilo i u Švicarskoj. Nakon susreta Will - Servette (0-3) napadnut je autobus gostujućeg sastava pri čemu je razbijeno nekoliko prozora. Najgore je prošao vozač koji je s posjekotinama završio u bolnici. Prema pisanju švicarskih medija iza napada stoje navijači Siona.
 

 

Više o