Nogomet
Nogomet

Nizozemci najavili finale u Ženevi: "Bit će to pravi pakao, stiže 15 tisuća navijača Hajduka"

Finale Lige prvaka mladih između Hajduka i AZ-a igra se sutra od 18 sati.

Navijači Hajduka (Foto:Vojko Basic/Cropix)

U finalu Lige prvaka mladih snage će odmjeriti juniori Hajduka i AZ Alkmaara. Za obje momčadi ovo je povijesno finale, ali mladi Hajdukovci imat će ogroman vjetar u leđa - podršku nekoliko tisuća navijača.

Sprema se navijačka invazija na Ženevu, a o tome je bilo govora i u nizozemskom taboru. Uživo su pratili polufinalni dvoboj Hajduka i Milana, a svakako su ostali pod dojmom glasne navijačke podrške i bakljade na tribinama:

"Da, svakako ćemo se toga dotaknuti, ali ne previše. Morate zadržati fokus na onim stvarima na koje možete utjecati", kazao je Jan Sierksma, trener juniora AZ-a, na pitanje novinara NH-a hoće li o tome pričati s igračima.

FOTO Dinamo se sjetio svog Filha: Modri se u stilu pomirili sa Sammirom

Rome Owusu-Odoro, vratar nizozemske momčadi, bit će pod udarom Hajdukovih napadača, ali upravo je on odveo svoju momčad na veliko finale. U raspucavanju s bijele točke obranio je dva udarca i postao junakom Final Foura.

Vidio je snimke Hajdukovih navijača, ali to ga ne brine previše. Smatra kako to neće poremetiti koncentraciju njegovih suigrača:

"Imamo puno igrača s iskustvom igranja pred velikim auditorijem. Ako ostanemo hladne glave, bit će sve dobro", rekao je.

Za kraj dodajmo da Nizozemci barataju podacima da će oko 15 tisuća navijača Hajduka stići u Ženevu kako bi podržali juniore na putu ka osvajanju europske krune, tvrde da će to biti "pravi pakao".

Finale Lige prvaka mladih igra se sutra, 24. travnja od 18 sati.