Nogomet
Nogomet

Nijemac nazvao BiH reprezentativca zbog Zenice, ovaj mu poručio: "Dobro došli u džunglu"

BiH će protiv Njemačke igrati na stadionu Bilino polje koji se našao na udaru kritika.

Njemački nogometaši na stadionu Bilino polje (Foto:Profimedia)

Velika se bura digla oko stadiona Bilino polje u Zenici na kojem će reprezentacija Bosne i Hercegovine u sklopu trećeg kola Lige nacija ugostiti Njemačku.

Gosti su bili šokirani izgledom svlačionica koje, istina, nisu u bajnom stanju, ali reakcije ne prestaju stizati. Tako je njemački nogometaš i streamer Niklas Sommer odlučio nazvati BiH reprezentativca Dženisa Burnića kako bi provjerio jesu li zaista stadion u toliko lošem stanju:

"Kakvu ovu svlačionicu ima njemačka reprezentacija, što im ovo dajete? Što, želite nam pokazati da ste odrasli na betonu", upitao ga je Sommer kroz smijeh, a Burnić mu kratko odgovorio:

"Dobro došli u džunglu, odmah isključujemo toplu vodu", kazao je BiH reprezentativac u šali, pa bez ustručavanja potvrdio da je zaista tako loše:

"20 godina ništa nije renovirano, čak je naš izbornik sjedio na ovim klupama. Brate, domaća i gostujuća svlačionica su iste."

Sommer se našalio da će poslati poruku njemačkim reprezentativcima da ponesu kuhalo za vodu, a Burnić je otkrio da se već čuo s njemačkim reprezentativcem Timom Kleindienstom:

"Pisao sam mu o tome. Baš im je udobno tamo, hotel je isto odličan. To je stvarno jezivo", zaključio je.

Nijemci se rugaju Zenici i BiH, a sada se na noge digao kultni klub i poslao jaku poruku

Kad je navršila 18 godina, predstavio ju je svijetu, a sada objavio da je trudna

VIDEO Oproštaj Podolskog pokvarili huligani: Član Torcide Gornik izboden ispred katedrale