Nogomet
Nogomet

Nije ni čudo što bi se Hajduku mogli promijeniti planovi: Mala država proživljava ljeto iz snova

Klubovi iz Armenije imaju najveći broj pobjeda u europskim natjecanjima ove sezone.

Noah - Ararat (Foto:Guliver Image)

Odigrane su sve utakmice trećeg pretkola europskih natjecanja, nakon nastupa Rijeke, Hajduka i Osijeka ostaju pomiješane emocije, no zato tri države itekako mogu biti zadovoljne!

Naši susjedi Slovenci i Mađari su sjajno otvorili novu europsku sezonu. U svim natjecanjima, od Lige prvaka, Europske pa sve do Konferencijske lige, skupili su čak deset pobjeda!

To je najveći broj pobjeda u europskim natjecanjima ove sezone, a u tom društvu najboljih nedostaje još jedna država! Na opće iznenađenje radi se o Armeniji, državici koja se nalazi na Kavkazu i ima nešto više od 2 milijuna stanovnika.

Oni još uvijek imaju trojicu predstavnika u Europi, ispao je tek Urartu u 2. pretkolu Konferencijske lige, no zato Pyunik, Arartu i Noah imaju šansu za prolaskom dalje.

Pyunik je krenuo od prvog pretkola Lige prvaka, tamo su ispali od Dinamo Minska, tako da su natjecanje nastavili u Konferencijskoj ligi. S ukupnih 4:3 izbacili su makedonsku Strugu, a u prvom susretu trećeg pretkola su svladali Ordabasy s 1:0.

Ararat je pak krenuo od drugog pretkola Konferencijske lige, s ukupnih 6:1 izbacili su moldavski Zimbru, no u prvom susretu trećeg pretkola izgubili su od Puskas Akademije (0:1).

Ipak pratiteljima hrvatskog nogometa je trenutno najpoznatiji Noah, potencijalni protivnik Hajduka u play-offu Konferencijske lige koji je izveo pravu senzaciju. Prvo su izbacili Škendiju s 4:1, pa maltešku Slimu s ukupnih 7:0, a onda su zapaprili i grčkom AEK-u s 3:1.

Hoće li uspjeti zadržati prednost na vrućem gostovanju u Ateni, saznat ćemo za šest dana, no svakako će biti napeto...

Propast srpskog nogometa: Brojke govore same za sebe, ovo je nestvarno loše
UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Srpski sportaš utopio se pred spasiocima: Kako nitko nije vidio da se bori za život?

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Više o