Nogomet
Nogomet

Nico Williams se predomislio: Do prije koji dan tvrdio da je tek potpisao novi ugovor!

Nico Williams toliko je uživao igrajući s Lamineom Yamalom na Euru da više nema nikakve dvojbe tome želi li pristupiti Blaugrani.

Nico Williams (Foto:Afp)

Ponajbolji igrač Europskog prvenstva u Njemačkoj ipak bi mogao ovog ljeta promijeniti klub.

Iako je prije Eura potpisao novi ugovor s Athletic Bilbaom te je tijekom prvenstva više puta tvrdio da nema namjeru još napuštati Baskiju, sad je ipak promijenio svoje mišljenje.

Želi nastaviti igrati s Lamineom Yamalom

Kako javljaju novinari dobro upoznati sa situacijom, Williams je na Euru sklopio veliko prijateljstvo s Lamineom Yamalom te je to razlog zbog kojeg želi otići. Odnosno, želi nastaviti igrati s njim i na klupskom planu.

To je, naravno, razveselilo Barcelonu, koja je već ranije Williamsa navela kao svoju glavnu metu, a njegovim sjajnim partijama na Euru, gdje je bio strijelac u finalnoj utakmici, to se samo potvrdilo.

Barcelonin problem isti je kao i proteklih nekoliko sezona, odšteta koju bi trebalo uplatiti. Bilbao je u klauzulu stavio 58 milijuna eura i ispod toga ne namjerava ići, posebno jer je Wiliams potpisao vjernost svom matičnom klubu do ljeta 2027. godine.

Barcelona mora prvo nekoga skupo prodati

U slučaju nekog drugog kluba, vjeruje se da Williams ne bi bio toliko uporan u želji da napustio Athletic, no Barcelonu ne bi odbio.

Dakle, vjerojatno je sve samo pitanje toga hoće li Barcelona uspjeti stvoriti financijsku situaciju u kojoj bi mogla isplatiti propisanu odštetu bez kršenja financijskog fair playa

Zbog svega toga Barcelona posljednjih sezona puno manje troši, pa su tako prošle sezone na odštete potrošili tek 40 milijuna, koliko su platili Vitora Roquea, no njegov transfer službeno je dogovoren još pretprošle sezone.

Ako Barcelona namjerava dovoditi igrače uz odštetu, morat će nekoga skupo prodati. Ponuda zasad nemaju, barem za one igrače koje su spremni pustiti. Svoje najveće zvijezde, poput Pedrija, Gavija i Laminea Yamala, naravno da nemaju namjeru prodati ni za kakvu cijenu.

Sigurdsson pred utakmicu protiv Francuza: "Iznimno teška utakmica, ali mi smo sve uigraniji"

Uništio Hrvatsku u Katru, osvojio sve u nogometu, a sad mu se sprema jedan od najvećih transfera ovog ljeta

Nakon odlaska Rukavine sprema se oproštaj još jednog perspektivnog igrača na Maksimiru, a vrlo je jasno i zašto