Nogomet
Nogomet

Vrsaljku se osmjehnula sreća, Atletico prodaje engleskog braniča najbogatijem klubu na svijetu?

Engleski branič je prvi izbor trenera Diega Simeonea za poziciju desnog beka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Iako su ove sezone dobili najbogatijeg vlasnika na svijetu, nogometaši Newcastle Uniteda nalaze se u nezavidnoj situaciji. Tek su na 19. mjestu Premierlige, a iako smo skoro na polovici prvenstva "Svrake" su upisale samo jednu pobjedu.

Već je svima jasno kako ostanak u ligi neće osigurati bez nekoliko novih igrača, a čini se da bi prvo pojačanje mogao biti upravo Kieran Trippier, desni bek Atletico Madrida.

O povratku 31-godišnjeg engleskog reprezentativca na Otok već se priča duže vrijeme, tako su čelnici madridskog kluba ljetos odbili ponudu Manchester Uniteda u visini od 14 milijuna eura, ali čini se da sada ne bi imali ništa protiv njegove prodaje.

Prema Fabriziu Romanu koji se pokazao vjerodostojnim izvorom kada su u pitanju glasine oko transfera, Atletico čeka službenu ponudu engleskog premierligaša. Iako nije poznato o kojem se iznosu radi, ovaj bi transfer mogao biti naznaka blistavije budućnosti za hrvatskog braniča Šimu Vrsaljka.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Upravo je Trippier bio prvi desni bek, a tek ozljedom nekolicine igrača iz posljednje linije otvorilo se mjesto za Vrsaljka u prvom sastavu. Tako je utakmicu Lige prvaka protiv Porta odradio na perfektnoj razini, ali onda se dogodilo ono najgore - ozljeda koja ga je izbacila van stroja na mjesec dana.

Zaradio je tako frakturu jagodične kosti, zbog čega je morao na operaciju početkom ovog mjeseca. Ako sve bude u redu, Vrsaljko bi se mogao uskoro priključiti momčadi i konkurirati za mjesto u prvom sastavu.

U svakom slučaju, bit će ovo zanimljiva polusezona za hrvatskog braniča koji se dobrim igrama u dresu Atletica može vratiti u reprezentaciju, ali i zaslužiti produženje ugovora s madridskim sastavom koji mu istječe ovog ljeta.

Naravno, ako se u Madridu ne odluče na njegovu prodaju već ove zime...

Standings provided by SofaScore LiveScore