Nogomet
Nogomet

Neuer izdvojio dvojicu Dinamovih zvijezda : "Jedan je jak na lopti, a drugi je robustan"

Vratar i kapetan Bayerna Manuel Neuer prvi je izašao pred novinare.

Finale Lige prvaka igra se u Munchenu. Ako se Bayern plasira u finale i osvoji Ligu prvaka, hoćete li se oprostiti od nogometa?

"Što se tiče karijere, nisam rekao svoju zadnju riječ. Ne mislim se tako brzo oprostiti. Osjećam se još uvijek dobro mislim da mogu braniti na visokoj razini. Vrijeme će pokazati, kako će me tijelo slušati i hoću li biti potreban klubu."

Bayern je posljednje finale Lige prvaka koje igrao u Munchenu i izgubio od Chelseaja. Jeste li posebno motivirani da ovaj put uspijete?

"Imamo glad za osvajanjem trofeja. Želimo ove sezone biti uspješni kao kada smo pobijedili Borussiju Dortmund u finalu Lige prvaka te osvojili prvenstvo i Kup. Želimo i ovaj put sva tri trofeja. Naravno da bi bilo lijepo osvojiti Ligu prvaka u svojem gradu."

Kako ocjenjujete protivnike u Ligi prvaka?

"Imamo jake protivnike, bit će jako bitan dobar start. Dobro smo krenuli u Bundesligi, želimo nastaviti pobjeđivati i u Ligi prvaka."

Baturina je jak na lopti, Petković vrlo robustan

Jeste li se možda čuli s nekim bivšim hrvatskim reprezentativcem i pitali za savjet? Poznajete mnoge. Što znate o Dinamovim igračima, tko su najopasniji igrači Modrih?

"Nisam razgovarao s Mandžukićem ili Olićem, nisam ni s Rakitićem, koji je pobijedio Dinamo neki dan s Hajdukom. Naravno da smo analizirali Dinamo. Ne dolazi iz pet najjačih liga, međutim, opasan je suparnik. Pokušat ćemo ga staviti pod pritisak. Desetka je jaka na lopti, Petković je vrlo robustan. Tu moramo biti vrlo oprezni."

Koliko vam pomaže utakmica s Kielom u Bundesligi? Pobijedili ste s visokom razlikom.

"Možemo uzeti dosta toga iz te utakmice. Nije bitno samo pobjeđivati, nego i kako pobjeđujemo. Želimo slično odigrati s Dinamom. Vjerujem da će Dinamo igrati s petoricom u zadnjem redu, da će se dobro zatvoriti i čekati kontru."

Leon Goretzka nije baš sretan s trenutačnim položajem u momčadi.

"Dugo ga poznajem i cijenim ga kao igrača i čovjeka. Bio je vrlo bitan faktor na terenu za nas. Motiviran je na svakom treningu, vjerujem da će doći njegovo vrijeme"

Što to Kompany radi drukčije u odnose na druge trenere?

"Taktika je bitan segment njegova razmišljanja. Vidi se da je bio veliki igrač. Uhvatili smo pobjednički mentalitet. Što se tiče utakmice s Wolfsburgom, mislim da ne bismo pobijedili da nismo imali taj pobjednički mentalitet", zaključio je Neuer.

Navijači Dinama pronašli način kako da ''prevare'' Bayern: Neće ih biti samo 3500

Hrvatska futsal reprezentacija priprema se za "utakmicu života" na Svjetskom prvenstvu

Sudačka komisija HNS-a objavila: Diallo nije trebao dobiti crveni karton u derbiju