Nogomet
Nogomet

Nesuđeni trener Hajduka emotivno se oprostio od navijača Leedsa

Trener Rene Marić odlazi s funkcije prvog pomoćnika u Leedsu.

Rene Marić (Foto:Afp)

Budući da je serija loših rezultata dovela u pitanje ostanak u engleskoj Premier ligi, čelnici Leedsa odlučili su se za promjenu na klupi. Prekinuli su suradnju s Jesseom Marschom, a s njim odlazi i austrijski Hrvat, Rene Marić.

30-godišnji stručnjak je obnašao ulogu prvog pomoćnika u stožeru američkog trenera. Oni su već ranije surađivali, na klupi RB Salzburga, a ljetos su im se putevi ponovno spojili. Na žalost po Marića, njegov izlet u Premier ligu nije dugo trajao.

Ipak iz engleskog nogometa nosi samo lijepe uspomene:

"Dragi navijači, nažalost moje vrijeme u ovom velikom klubu je došlo kraju. Iskustvo s Elland Roada je bilo jedinstveno i ne mogu dovoljno naglasiti koliko sam se privilegirano osjećao.

Nogometni svijet oprašta se od Ćire, procurio podatak koji malo tko zna

Žao mi je što nisam mogao više pridonijeti i što nije bilo moguće usaditi neke od ideja koje je klub zamislio za sjajnu skupinu talentiranih igrača koji će sigurno biti uspješni u budućnosti. Nadam se da će rezultati doći već ovaj tjedan2, zaključio je Marić.

U nekoliko navrata Marić se spominjao kao novi trener Hajduka, ali od toga na kraju ništa nije bilo. U trenerskoj karijeri radio je kao pomoćnik u RB Salzburgu, Borussiiji Monchengladbach i Borussiji Dortmund.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.