Nogomet
Nogomet

Poljaci se čude zašto Dalić ne zove više igrača iz SHNL-a: Evo što im je rekao Bjelica

Hrvatska protiv Poljske u Varšavi igra utakmicu Lige nacije, a dosta se priča o SHNL-u.

Nenad Bjelica (Foto:Damir Krajac/Cropix)

Nenad Bjelica najavio je utakmicu Poljske i Hrvatske u sklopu Lige nacija te se posebno osvrnuo na izbornika Michala Probierza, koji se našao na udaru kritika.

"Probierz je dobar trener. Mislim da će pripremiti momčad kako treba za Hrvatsku. Poljska također može pokazati puno više. Pobijedili su u Glasgowu i tamo postigli tri pogotka, a u ovoj utakmici ne mogu kalkulirati. Moraju pobijediti da bi i dalje ostali u borbi za prva mjesta", kazao je za TVP Sport.

Naravno, nezaobilazna tema svakog razgovora je kapetan Luka Modrić.

"Luka je u jako dobroj formi, ima 39 godina, ali igra za Real Madrid. Ne možete računati da će igrati lošije jer izgleda kao igrač od 30 godina. Jako je motiviran, voli igrati za reprezentaciju, a mislim da će biti među Vatrenima još najmanje godinu dana. On je fenomen, svi su se ugledali na njega. U ovim godinama mogao bi igrati u Saudijskoj Arabiji ili Katru, ali on je u Realu i to govori puno", zaključio je trener Dinama, koji je dio trenerske karijere proveo i u poljskom nogometu, dvije godine vodio je Lech iz Poznana.

Poljake je zanimalo kako to da je izbornik Dalić pozvao samo Marca Pašalića iz HNL-a, ne računajući igrače iz Dinama.

"Imamo jako puno dobrih igrača u jakim europskim ligama. Slično je u Poljskoj. Obično uzmeš dva-tri igrača iz domaće lige, a i kod nas je identično. Sada su tu četiri igrača Dinama, plus Pašalić iz Rijeke. Puno njih igra u Bundesligi, španjolskoj i engleskoj ligi, oni su temelj momčadi."

Posebno se osvrnuo na mladog hrvatskog napadača Antu Crnca, koji je nedavno napravio transfer karijere iz Rakowa u Norwich.

"Gledajući kako se predstavio u Rakowu, zaslužio je transfer. Ušao je u mladu reprezentaciju i za dvije-tri godine trebao bi biti u prvoj momčadi. Napravio je dobar izbor, Norwich je klub s velikim ambicijama", objasnio je Bjelica pa otkrio ima li u ligi još igrača za poljske klubove.

"Imamo talentiranih igrača, ali klubovi iz inozemstva sve teže dolaze do njih. Bilo je vrlo neobično što je Crnac otišao u Poljsku. U većini slučajeva otišao bi u Dinamo ili Hajduk. Općenito je sve teže pridobiti mlade Hrvate, najbolji igraju u Hajduku ili Dinamu", zaključio je.

Poljsku trese skandal uoči dvoboja s Vatrenima: Izbornik dobio šokantne poruke u 4 ujutro, otkriven je krivac

Strava na sjeveru Europe: Poznati sportaš (29) pronađen mrtav, partner (66) ubio ga sačmaricom?

Hrvat upozorava Poljake na "novog Mandžukića": "Morate ga se paziti, može napraviti razliku"