Nogomet
Nogomet

Bizarno: Stigao u Italiju na utakmicu pa se izgubio i deset godina živio na ulici

Bizarna i nevjerojatna je priča jednog navijača švicarskog Basela.

Stadion Giuseppe Meazza (Foto:Afp)

Zamislite da odete u drugu državu na utakmicu s prijateljima podržati voljeni klub. Nazovimo taj klub Basel, državu Italija, a stadion San Siro, odnosno Giuseppe Meazza u Milanu. Stadion na kojem je Basel gostovao protiv milanskog Intera u natjecanju kvalifikacija Lige prvaka.

Isto tako zamislite da odete na WC, u trenutku se zbunite i izgubite te naposljetku počnete živjeti na milanskim ulicama. I to potraje deset godina. Zvuči vam nevjerojatno. No, kako prenose mediji, upravo se to dogodilo navijaču Basela, umirovljeniku Rolfu Bantleu.

Izgubio se pa osjetio slobodu

Bantle je 2004. godine s prijateljima otputovao na susret koji je završio pobjedom Intera 4:1, a u jednom trenutku od njih se odvojio radi ispunjavanja fizioloških potreba. Nakon obavljene nužde dezorijentirao se i više ih nije mogao pronaći. Kako je bio bez obaveza, nakon napuštanja stadiona odlučio je ostati na ulicama Milana.

"Počeo sam odjednom uživati u slobodi. Sve je počelo tako da sam se našao u drugačijem sektoru stadiona. U džepu sam imao oko 20 eura, a nisam imao telefon, pa sam odlučio lutati Milanom. Ljudi su mi počeli davati hranu i cigarete, a jedan student dao mi je vreću za spavanje", svoju je priču Bantle izrekao švicarskim novinama Schweiz am Sonntag.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Prijatelji su prijavili Bantleov nestanak, no brzo ga se prestalo tražiti. Naime, on nije imao obitelj, a živio je u rehabilitacijskom centru u kojem se liječio od pretjeranog konzumiranja alkohola.

Na ulicama Milana proveo je gotovo 11 godina. Često je posjećivao knjižnicu, a tuširao se jednom tjedno u javnoj kupaonici. Ostao je u Milanu sve dok nije pao i doživio ozljedu bedrene kosti. Milanski liječnici tada su vidjeli da u Italiji nije zdravstveno osiguran, nakon čega su kontaktirali Švicarsku.

Bantle se tada vratio kući i od 2015. godine živi u domu za umirovljenike. Kaže kako se vratio u pravo vrijeme, odnosno da mu je deset godina na milanskim ulicama bilo dosta.

Što reći? Pazite se kad idete na gostovanje, štošta se može dogoditi.

Više o