Nogomet
Nogomet

Napoli zabio Eintrachtu po jedan u svakom poluvremenu i osigurao miran put kući na uzvrat

Napoli je pobijedio Eintracht u Frankfurtu 2:0.

Napoli (Foto:Afp)

U drugom susretu večeri Napoli je na gostovanju u Frankfurtu pobijedio Eintracht sa 2-0 golovima Victora Osimhena (40) i Giovannija Di Lorenza (65).

Napoli je u početnim minutama držao više loptu u nogama, no domaćin je bio konkretniji. Prvi priliku Eintracht je imao u 12. minuti kada je Randal Kolo Muani pucao pored gola. Prvu opasnost na suprotnoj strani vidjeli smo u 19. minuti, Kviča Kvaratškelija je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je golman Kevin Trapp bio spreman.

Čudesna utakmica na Anfieldu! Liverpool rano poveo pa progutao povijesnu porciju od Reala

Osimhen načeo domaćina

Novu priliku Napoli je imao u 34. minuti kada je pucao Hirving Lozano, ali je pogodio desnu stativu. Lopta se odbila do Aurelia Buta, no Portugalac je bio neoprezan i umjesto da ispuca loptu, on je oborio Victora Osimhena. Bio je to čisti prekršaj i kazneni udarac za goste. Priliku s bijele točke je dobio Gruzijac Kvaratškelija, no Trap je sjajno obranio njegov udarac.

VIDEO Ovo je ludilo što je Modrić napravio zvijezdama Liverpoola, kakav genij

Napoli je ipak poveo u 40. minuti. Lobotka je "ukrao" loptu na sredini uposlivši Lozana koji je s desnog krila poslao savršeni ubačaj za Osimhena, a Nigerijac pogađa za 1-0. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 58. minuti kada je Kolo Muani neoprezno nagazio suparničkog igrača zaradivši crveni karton.

Točka na i stigla sedam minuta poslije crvenog

Sedam minuta kasnije Napoli je zabio i drugi gol. Gruzijac je dobio loptu u dubinu i potom je petom ostavio za Giovannija Di Lorenza koji je precizno pogodio u donji lijevi kut.

VIDEO Modriću, majstore! Luka namjestio gol za preokret protiv Liverpoola

U 72. minuti je Andre Zambo Anguissa mogao zabiti i treći gol za goste, ali je pucao pored vrata. Za Eintracht je Kristijan Jakić odigrao cijeli susret, dok Hrvoje Smolčić nije ulazio u igru.

U srijedu su na rasporedu posljednje dvije utakmice osmine finala, a sastaju se RB Leipzig - Manchester City, te Inter - Porto.