Nogomet
Nogomet

Napetost u Madridu: Modrić pronašao idealnog nasljednika, Real priprema šleper eura

Večeras je na rasporedu madridski gradski derbi, Atletico dočekuje Real, a atmosfera uoči derbija je prilično napeta…

Luka Modrić i Antoine Griezmann (Foto:Afp)

Ako je suditi po najavama španjolskih medija, Luka Modrić najvjerojatnije neće biti u udarnom sastavu Reala u večerašnjem (21:00) madridskom gradskom derbiju protiv Atletica na Metropolitanu u 8. kolu La Lige.

VIDEO Napadač Vatrenih sjajno skočio i zabio prvijenac u Bundesligi za vodstvo Eintrachta

Bernabeudigital.com podsjeća na ligaški Madrileno od prije godinu dana kada je Modrić odigrao loše i zamijenjen je već na poluvremenu, a Real je na kraju izgubio 3:1.

Tada su mnogi konstatirali kako je vidljiv Modrićev biološki pad i da bi uskoro mogao napustiti Kraljevski klub. Međutim, hrvatski kapetan se tijekom sezone digao s formom kao i cijela momčad Reala te je po tko zna koji put utišao kritičare. Naposljetku je produljio ugovor s Realom na još jednu sezonu.

Modrić preporučio nasljednika

Pojedini španjolski mediji uoči madridskog derbija pišu da Modrić intenzivno razgovara s predsjednikom Florentinom Perezom o svojem nasljedniku. Modrić je nedavno napunio 39. i logično je da se Kraljevi pripremaju na život bez hrvatskog maestra.

Nedavno se pisalo da je Modrić preporučio Perezu Dinamova veznjaka Martina Baturinu, no ta se priča brzo utišala, vjerojatno dijelom i zbog pada Baturinine forme te Dinamove blamaže u Muenchenu.

Baturina ima novu šansu

Za europski imidž Modrih taj je visoki poraz napravio puno štete. Mrlja koja će se najbolje isprati dobrim rezultatima u narednim utakmicama Lige prvaka. U nogometu se sve brzo okreće i treba vjerovati da će Dinamo pod vodstvom Nenada Bjelice okrenuti kolo sreće u najelitnijem klupskom natjecanju na svoju stranu.

Policija objavila video Torcidine akcije i demantirala sukob s navijačima Hajduka u Rijeci

Kako god, španjolski mediji nastavljaju s pronalaženjem Modrićeva nasljednika. Priča je tim aktualnija jer su u međuvremenu od nogometa oprostio Toni Kroos, pa Real vapi za kreativnim igračima u veznom redu.

Florian Wirtz na meti Reala

Navodno je Modrić sugerirao da se u najozbiljnije razmatranje uzme njemačkog mladog asa Floriana Wirtza, za kojeg smatra da bi se idealno uklopio u momčad Reala. Španjolci tvrde da u njemu vidi iznimno polivalentnog i nadarenog kreativca koji može igrati na više pozicija, pa i na mjestu povučenog playmakera. Na taj način ne bi ulazio u prednju liniju koja je dupke popunjena i savršeno bi se uklopio.

Priča je zanimljiva i sa strane mogućeg nasljednika Carla Ancelottija na klupi Reala. Ako Talijan odluči napustiti Real, Perez vidi idealnog nasljednika u Xabiju Alonsu, bivšem igraču Reala i trenutačnom uspješnom trener Bayer Leverkusena.

Xabi Alonso sljedeći trener Real Madrida?

U momčadi aktualnog prvaka Njemačke igra i Wirtz, tako da Perez namjerava jednim potezom riješiti dva akutna problema. Naime, Wirtz je možda i najvruća roba na tržištu, žele ga mnogi velikani, pa i Realov arhi-rival Barcelona. Spekulira se da je Joan Laporta već krenuo u akciju skupljanja 150 milijuna eura koliko Bayer traži za svojeg mladog asa.

Perez računa da bi Wirtza lakše privolio da prijeđe u Real ako bi došao u paketu s Alonsom, trenerom koji ga je vinuo u svjetske visine. Sve su to naravno spekulacije koje se jako dobro prodaju uoči velikih derbija, a madridski to svakako jest.

Situacija između Atletica i Reala prilično je nategnuta. Odnosi su opet napeti, a sve na entu podgrijava činjenica da na Metropolitano stiže uvijek "rado viđen gost" - Vinicius, u ovom trenutku možda i najomraženiji Realov igrač među navijačima najvećih rivala. Sjećamo se nemilih scena s posljednjeg derbija na Metroplitanu.

Napeta atmosfera uoči madridskog gradskog derbija

Atmosfera bi opet mogla biti jako zapaljiva. Marca piše da se posljednjih dana putem društvenih mreža i internih kanala najradikalniji navijači Atletica međusobno potiču da se dobro maskiraju kako bi vrijeđali suparničke igrače, a da ih se ne može identificirati. Nije teško zaključiti da bi Vinicius mogao biti glavna meta.

Brazilac je već bio meta rasističkih napada na nekim stadionima u Španjolskoj, pa je La Liga predvidjela moguće incidente i najavila je da će službeno osuditi i zatražiti hitno uhićenje onih koji promiču kampanju mržnje uoči i za vrijeme derbija.

Mbappea uvjerili da ne dolazi na stadion 

Što se tiče momčadi, Diego Simeone će biti bez Barriosa i Azpilicuete, dok je Carlu Ancelottiju planove poremetio najviše izostanak Kyliana Mbappea, koji je ozlijeđen. Francuski L'Equipe piše da Mbappe najvjerojatnije neće biti na tribinama jer su ga u Realu uvjerili da ne dolazi na stadion radi mogućih problema.

Ancelotti ima nekoliko opcija kako zamijeniti francuskog napadača, koji je bio u dobroj formi uz dvojicu Brazilaca na krilima. Real će također biti bez Alabe, Brahima i Ceballosa, koji su još uvijek u procesu oporavka. Dobre vijesti stigle su s Camavingom koji je spreman za derbi.

Moguće postave:

Atletico: Oblak; Llorente, Le Normand, Gimenez, Reinildo, Lino; De Paul, Koke, Gallagher; Griezmann, Julian Alvarez.

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Rüdiger, Mendy; Tchouaméni, Camavinga, Valverde, Bellingham; Rodrygo, Vinicius Jr.