Nogomet
Nogomet

Nakon Pukštasa pokrenut transfer i drugog Hajdukovog igrača predodređenog za prodaju

Hajduk bi mogao ostati bez Emira Sahitija.

Emir Sahiti i Marko Livaja (Foto:Božidar Vukičević/Cropix)

Kako se bliži kraj ljetnog prijelaznog roka, počet će se ubrzavati neki transferi koji su se uz određeni klub povezivali posljednjih mjeseci. Za Hajduk je to vrijedilo uz spominjanje ponajviše imena Rokasa Pukštasa i Emira Sahitija.

Amerikanac i Kosovar žele promijeniti sredinu, naročito Sahiti koji je htio unosniji transfer napraviti i u prošlim prijelaznim rokovima.

Za Pukštasa se veže cijena od oko sedam milijuna eura koliko je navodno spremna platiti talijanska Parma. Nije jasno u kojoj je fazi ovaj transfer, spominjali su se i bonusi do tri milijuna eura i vjerojatno traju pregovori oko tih detalja.

Hajduku će taj novac biti prijeko potreban za popunjavanje prazne blagajne, a nije sigurno ni da će se novac zarađen od tog transfera trošiti na pojačanja.

Prodaja Sahitija mogla bi doduše pomoći ideji dovođenja pojačanja u ovoj samoj završnici prijelaznog roka. Navodno HSV opet želi dovesti Sahitija, baš kao prije dvije sezone, ali tada nisu bili spremni platiti oko četiri i pol milijuna eura koliko je tražio splitski klub.

Rokas Pukštas (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Sada je cijena vjerojatno manja i uvjetovana Hajdukovom težom financijskom situacijom nego prije dvije sezone. Pregovori su otvoreni, ali transfer nije ni blizu nekog gotovog posla.

Iako je Hajduk prošle godine maštao o rekordnom transferu Pukštasa koji je tada igrao u čudesnoj formi, sada bi ukupno desetak milijuna eura za Sahitija i Pukštasa bila prava premija za Splićane koji su ostali bez pokojeg milijuna koje bi donijela Konferencijska liga.

Mišković o optužbama Sopića i transferima Rijeke pred realizacijom: Velika vijest pred Osijek

Dinamov heroj Kulenović niti ne pomišlja na igranje za susjede, zna se čiji dres sanja

Preokret u Hajduku: Vraća se potjerani dvojac!