Nogomet
Nogomet

Nakon odlaska Rukavine sprema se oproštaj još jednog perspektivnog igrača na Maksimiru, a vrlo je jasno i zašto

Mauro Perković blizu je izlaska iz Dinama, a razlog je poprilično jasan

Mauro Perković (Foto:Profimedia)

Mauro Perković službeno je otkupljen od Istre za 1.8 milijuna eura, a samo godinu dana poslje čini se kako je mladi branič na izlaznim vratima.

NEC Nijmegen pokazao je ozbiljan interes za hrvatskog omladinskog reprezentativca, poslavši dvije ponude u kratkom vremenskom razmaku. Prvu ponudu Nizozemaca Dinamo je odmah odbio, no oni su brzo reagirali s poboljšanom drugom ponudom za mladog braniča.

Svi putevi su se zatvorili za Perkovića

Dinamo je navodno spreman pustiti 21-godišnjaka, a jasno je i zašto.Perković je prošle sezone nastupe akumulirao uglavnom na poziciji lijevog beka. Ta pozicija uoči naredne sezone čini se osigurana od strane Takuya Ogiware.

Nizozemci planiraju koristiti Perkovića kao središnjeg braniča, što je pozicija na kojoj se on najbolje osjeća. Njegovi mentori također smatraju da je Perković bolje iskorišten kao stoper nego bočni igrač.

Dinamo je već dobro pokriven na toj poziciji s Theophileom, Torrenteom, Bernauerom i dolazećim Marokancom Mmaeeom. Dino Perić se također oporavlja od ozljede.

Ponuda Nizozemaca iznosi oko 2 milijuna eura plus 20% od sljedeće prodaje. Tržišna vrijednost Perkovića prema Transfermarktu je 5 milijuna eura, a u Dinamovom dresu skupio je 41 nastup i postigao dva gola. Iako je prošlu sezonu uglavnom bio standardni prvotimac, nikad nije bio prva opcija trenera.

Idući Euro ugostit će dvije države i pet reprezentacija, ali neće svi dobiti izravan plasman na prvenstvo

Luka Modrić priznao kako mu je srce počelo jače kucati uoči povratka u Mostar: "Nakon 20 godina..."

Nakon kontroverznih povika najboljeg igrača Eura, došao je i odgovor s Gibraltara: "Krajnje provokativno i uvredljivo..."