Nogomet
Nogomet

Veliko priznanje za Osijekova talenta: Jedan je od službeno najboljih mladih driblera Europe

Mladi Nail Omerović vrlo brzo je, s pravim razlogom, postao jedan od ljubimaca osječkih navijača.

Nail Omerović (Foto:Vlado Kos / CROPIX)

Proljeće prošle hrvatske prvoligaške sezone poslužilo je za savršenu promociju Naila Omerića, mladog nogometaša iz Bosne i Hercegovine, koji je na mala vrata došao do prvog sastava NK Osijeka.

Prvobitno je, još kod Renea Pomsa, dobivao priliku većinom s klupe, na jednom ili drugom krilu, da bi ozljedom Šime Gržana postao prinudno rješenje na desnom boku, gdje je igrao do kraja sezone. U obrambenom dijelu je pokazao nedostataka, odnosno vidjelo se da to nije njegova pozicija, no u napadu je bio stalna opasnost.

Prodoran igrač sjajnih rješenja

Iskazao se kao vrlo prodoran igrač, koji jako dobro surađuje na boku te vidi slobodan prostor, ali i dobra rješenje. Zbog toga mnoge nije iznenadio podatak koji se pojavio na CIES Football Obs, Twitter profilu grupe koja se bavi istraživačkim radom u nogometu.

Sad su se posvetili igračima mlađim od 21 godinu izvan najjačih pet europskih liga te su izdvojili pet najboljih driblera.

Osijekov Omerović tamo se našao na respektabilnom petom mjestu, s 4.2 uspješna driblinga na 90 odigranih minuta. Ispred njega su samo dva igrača iz danske te dva iz nizozemske lige, poput Yohana Bakayoka iz PSV-a koji je već procijenjen na deset milijuna eura.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Iskazao se čak i na lijevom boku

Omerović bi ove sezone ponovno trebao dobiti priliku na sebi prirodnoj poziciji, iako ga je Stjepan Tomas na pripremama isprobao čak i na lijevom boku, što je rezultiralo asistencijom za pogodak protiv češkog Bohemiansa. Dobro je znati da ga se može koristiti na oba boka, no njegovo mjesto ipak je na krilu.

I to bilo kojem krilu, budući da odlično prolazi uz liniju, ali i zna krenuti s loptom prema sredini te se namjestiti na svoju jaču, desnu nogu.

Ove sezone bit će obrane opreznije kad Omerović ide prema njima, no bez sumnje će on ponovno nakupiti veliki broj uspješnih driblinga. Jer ipak je to njegov forte.