Nogomet
Nogomet

Mourinho stao u obranu hrvatskog vratara: Turci izviždali Livakovića, Fener teškom mukom slavio

Fenerbahče je pobijedio Lugano 2:1 u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka i prošao dalje s ukupnih 6:4…

Dominik Livaković (Foto:Afp)

Jose Mourinho stao je u obranu hrvatskog vratara Dominika Livakovića nakon što je Fenerbahče pobijedio Lugano 2:1 u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka i s ukupnih 6:4 prošao dalje.

VIDEO Srbi šokirali na Olimpijskim igrama: Vodili su pa prestali veslati, veslačeva tetka sve otkrila

Gosti su poveli već u 7. minuti golom Mohameda Haj Mahmouda, koji je pogodio mrežu preciznim udarcem s distance. Dio Fenerbahčevih navijača izviždao je Livakovića očito smatrajući da je hrvatski vratar mogao bolje reagirati u nekim situacijama.

Mourinho stao u obranu Livakovića

Livaković je nerijetko na udaru navijača i medija u Turskoj. Prošle sezone bio je izložen popriličnim kritikama, a čini se da će i u predstojećoj sezoni biti na udaru.

Međutim, slavni trener Fenerbahčea stao je u zaštitu hrvatskog vratara, koji je imao tri obrane na utakmici.

Olimpijka šokirala: Otkrila nakon nastupa kako je sedam mjeseci trudna, nitko to nije znao!

"Livaković je zaustavio goste da povedu s 2:0, to znači da je on bio ključni igrač u pobjedi", kazao je portugalski stručnjak i zaustavio daljnje kritike. Special One se protiv Lugana prvi put predstavio Fenerovim navijačima na Şükrü Saracoğluu. Debi u natjecateljskoj utakmici začinio je pobjedom.

Džeko spasio Fener

No činjenica je da je Fenerbahče prilično teško prošao Lugano. Igrom nije impresionirao u obje utakmice. Turski je div u prvoj utakmici teškom mukom pobijedio 4:3, a u drugoj 2:1. Švicarci su u Istanbulu skoro sat vremena vodili 1:0 i imali dobre šanse za 2:0. Kod prve su šanse promašili vrata, a drugu je obranio Livaković refleksnom reakcijom odbivši loptu preko grede.  

Lugano je bio nadomak velikog preokreta, no u 59. minuti ukazao se Edin Džeko i izjednačio na 1:1 te usmjerio utakmicu na Fenerbahčeov mlin. Džeko je u prvoj utakmici postigao hat-trick, tako da je Luganu četiri puta zatresao mrežu u dvije utakmice.

Stižu puno opasniji suparnici

Za ilustraciju odnosa snaga, Luganova momčad na Transfermarktu vrijedi 35 milijuna, a Fenerbahčeova 252 milijuna eura, no ta razlika nije se odveć osjetila na terenu. Vidjet ćemo hoće li Fener podignuti formu u nastavku kvalifikacija. To će mu biti potrebno jer stižu osjetno teži protivnici.